Tuttu TV-kasvo antoi kovan näkemyksen suomalaisedusteisesta NHL-seurasta

© Kuva: Getty Images

Suomalaisille kiekkoseuraajille NHL-lähetyksistä tuttu kommentaattori Pierre McGuire antoi varsin kovan näkemyksen Minnesota Wildista.

Muun muassa Mikko Koivun, Mikael Granlundin ja Erik Haulan edustama Wild on ollut mainiossa iskussa tällä kaudella uuden päävalmentajan Bruce Boudreaun alaisuudessa.

Mutta iso kysymys Wildiin liittyen on ollut se, että voisiko se edetä aivan Stanley Cup -mestariksi saakka?

– Uskon, että voivat, McGuire sanoo suoraan Twincities.com:n mukaan.

– He ovat tarpeeksi hyviä. Heillä on kuitenkin kiivettävänä este nimeltä Blackhawks. Wildin pitää päästä heidän ylitseen. Mutta mitä tähän mennessä on tällä kaudella nähty, niin kaksi parasta joukkuetta ovat olleet Minnesota ja Washington (Capitals), McGuire antoi näkemyksensä.

Juuri Blackhawks on ollut vaikea vastustaja Wildille pudotuspeleissä useamman vuoden aikana.

Wild ja Blackhawks käyvät tällä hetkellä kovaa taistoa Central-divisioonan ykköspaikasta.

McGuiren mukaan Wildin nousun takaa löytyy kaksi tekijää. Useammat pelaajat, jotka ovat nostaneet selvästi tasoa sekä uusi valmennus.

– Se, mitä Boudreau, Scott Stevens ja John Anderson ovat tuoneet ja miten he ovat muuttaneet koko seuran ajattelutapaa, on ollut se suurin juttu. Olen havainnut positiivisia tuulia joukkueen sisältä. He pelaavat hyvin ja tietävät sen ilman että he ovat mitenkään liian itsevarmoja tai ylimielisiä.

McGuirelle vire ei ole tullut yllätyksenä.

– Jos en olisi ollut lähellä tuota joukkuetta, voisin sanoa, että ”ohhoh, mistä tämä nyt tulee?” Mutta kun olen nähnyt heitä läheltä, varsinkin Anaheimissa ja Chicagossa, näen miten hyvin he pelaavat kovienkin paikkojen keskellä. Ei tämä ole yllättänyt minua.