Rupeaako suomalaisedusteinen NHL-joukkue myymään pelaajia siirtorajalla? – Manageri vastaa

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin puolustuspää ja maalivahtipeli ovat tällä kaudella vuotaneet, eikä maalinteko ole sujunut odotetusti.

Joukkue on tällä hetkellä yhdeksän pisteen päässä lännen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta, ja siirtoraja lähenee. Joukkueen manageri Jim Nill ei myönnä, että Stars olisi lyömässä hanskoja tämän kauden osalta tiskiin ja myymässä pelaajiaan.

– Olemme edelleen mukana (pudotuspelikisassa), mutta täytyy olla realistinen. Rehellisesti sanottuna, olet aina sekä myyjä että ostaja. On asioita, joita tarvitset, ja sinulla on asioita, joita muut tarvitsevat, ja etsit aina oikeaa kauppaa tehdäksesi joukkueen paremmaksi, Nill pyöritteli Sports Dayn haastattelussa, kun kysyttiin, onko joukkue myyjän roolissa siirtorajalla.

Joukkueen suomalaisista kauppahuhuissa ovat pyörineet ainakin maalivahdit Kari Lehtonen ja Antti Niemi. Puolustajat Esa Lindell ja Julius Honka eivät hyvin todennäköisesti joudu kauppatavaraksi. Lauri Korpikosken tilanne on kauppojen kannalta auki.

– Meillä oli palaverit tammikuussa. Katsotaan, keitä on vapaina agentteina (kesällä), ketkä saattavat olla saatavilla. Sitä tutkii tilastoja ja palkkakattoa, Nill kertoi.

– Työni on tehdä joukkueesta parempi, pelaajien ja valmentajien tehtävä on voittaa pelejä.