NHL-seuran pomo uskoo kaupparintaman pysyvän hiljaisina vielä tovin: ”Monia syitä”

© Kuva: Getty Images

NHL:n siirtoraja lähestyy kovaa vauhtia, ja kauppahuhut vylläävät kiihkeänä, kun esimerkiksi Colorado Avalanchen Matt Duchenea, St. Louis Bluesin Kevin Shattenkirkia ja Tampa Bay Lightningin Ben Bishopia viedään huhutasolla koko ajan uusiin seuroihin.

Kaupparintamalla on kuitenkin vielä ollut hiirenhiljaista, eikä kovia nimiä ole vielä siirretty mihinkään.

Bishopin pomo, Lightningin manageri Steve Yzerman, uskoo, että NHL-markkinat pysyvät hiljaisina vielä ainakin pari viikkoa.

– Kun mennään lähemmäs siirtorajaa, asiat kuumenevat vähän. Tällä hetkellä liigassa on suhteellisen hiljaista monista syistä, Yzerman totesi seuran verkkosivuilla.

– Yksi syy on yksinkertaisesti palkkakatto. Monella joukkueella ei ole palkkakattotilaa. Toinen on se, että kaikki vähän taistelevat tällä hetkellä.

Taistelemisella Yzerman tarkoittaa, että osa joukkueista ei ole vielä varma, onko joukkue pudotuspelikilpailussa vai ei. Kukaan ei halua luopua toivosta liian äkkiä ja kaupata avainpelaajiaan.

Yzermanin mukaan osa joukkueista on jo luovuttanut ja pyrkii kauppaamaan pelaajiaan, mutta sopivien kauppakumppanien löytyminen on vaikeaa.

– Huipulla olevilla joukkueilla ei ole palkkakattotilaa, eikä heidän ole pakko tehdä mitään, joten he odottavat lähemmäs siirtorajaa, Yzerman sanoo.

Lightning on pahasti alisuorittanut, kun esimerkiksi Steven Stamkos ja Ryan Callahan ovat olleet pitkään loukkaantuneina, ja moni terve pelaaja on alisuorittanut.

Ainoa pelaajasiirto, jonka joukkue on tehnyt, oli Nikita Nesterovin kauppaaminen Montreal Canadiensiin.

– Jos voisin tehdä jotain, mikä auttaisi joukkuettamme tekemään kaupan, tai jotain, minkä avulla huomaisimme, mitä tarvitsemme – ei vain täksi kaudeksi vaan myös tulevaisuutta silmällä pitäen – tekisin sen. En ole pystynyt tekemään sellaista tähän mennessä, ja niin on ollut oikeastaan jo viime vuoden varaustilaisuudesta asti, Yzerman totesi.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!