NHL-seurojen Ottawa Senatorsin ja Colorado Avalanchen välille ollaan huhuiltu kovan luokan treidiä, jossa joko Matt Duchene tai Gabriel Landeskog vaihtaisi Kanadan pääkaupunkiin.

Varsinkin Duchenea kohtaan herkullista spekulaatiota on riittänyt ja Senatorsia ollaan pidetty yhtenä vahvimpana vaihtoehtona hänen uudeksi osoitteeksi.

Aiheeseen Senatorsin GM Pierre Dorion otti varsin suoraan kantaa Ottawa Sunin jutussa. Keskustelut Avalanchen GM:n Joe Sakicin kanssa Dorion myönsi ilman kiertelyjä.

– Olen jutellut Sakicin kanssa, mutta olen jutellut myös monien muiden kanssa. Ehkä kaikki vaihtoehdot eivät ole edes esillä. Nyt on oikea aika hieman tunnustella ja selvittää se, että ketkä ovat vapaana ja ketkä eivät eri seuroista, Dorion sanoi.

– Ja aina kaikki toimittajien väitteet eivät ole täysin tarkkoja ja joskus on parempi kuulla asiaan kanta suoraan itse osalliselta, Dorion jatkoi ja viittasi avoimeen linjaansa.

Tähtikaksikosta Duchenen hintapyyntö nousi esille Sunin toimittajan Bruce Garriochin jutusta jo pari viikkoa sitten. Garriochin mukaan Avalanche haluaa vaihdossa itselleen jo NHL-karkeloissa mukana pyörivän nuoren puolustajan, kovan luokan lupauksen ja ykköskierroksen varausoikeuden.

Senatorsin kohdalla tämä tietäisi sitä, että sen olisi käytännössä luovuttava Cody Cecistä, Thomas Chabotista tai Colin Whitesta ja ykköskierroksen varausvuorosta, vähintään.

Tämä hinta on Dorionin puheiden perusteella aivan liian kova Senatorsille.

– Juttelimme aiheesta ja en ainakaan tässä vaiheessa usko, että olemme menossa siihen (treidin) suuntaan. Ei siinä olisi järkeä.