Pitkän uran Riian Dinamossa sekä eri ruotsalaisseuroissa pelannut entinen huippuhyökkääjä Aleksander Beliavski on jäänyt kiinni rattijuopumuksesta, kertoo Aftonbladet.

Nykyisin ruotsalaisseura IF Björklövenin alle 20-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana toimiva Beliavski päätti matkata vierasotteluun Vännäs-nimiselle paikkakunnalle joukkueen bussin sijaan omalla autollaan. Matkalla poliisi pysäytti kiekkohyökkääjän kiemurtelevan auton.

Beliavski puhalsi poliisin mittariin yli promillen lukemat keskellä päivää kello 16:n jälkeen. Ex-hyökkääjä kiikutettiin poliisiasemalle. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, ja hänen ajokorttinsa laitettiin kuivumaan.

Latvialaisen matka ei kuitenkaan päättynyt tähän.

Beliavski päätti joka tapauksessa mennä joukkueensa otteluun ja valmentaa junioreita tukevasta humalasta huolimatta. Aftonbladet ei kerro jutussaan, kuinka Beliavski siirtyi poliisiasemalta jäähallille.

– Suuri tragedia. Hänen tekoaan ei voi puolustella, Björklövenin toimitusjohtaja Joakim Gustafsson totesi Aftonbladetille.

Torstaina seura tiedotti, että on erottanut Beliavskin tehtävästään tapauksen vuoksi.

Latvialaishyökkääjä on Björklövenissä legenda. Hänen paitansa on hilattu hallin kattoon. Yhteensä Beliavski pelasi seurassa 12 kaudella. Maajoukkuessa mies pelasi muun muassa vuoden 2002 talviolympialaisissa.

Tämä oli jo toinen rattijuopumustapaus Björklövenin seurassa lyhyen ajan sisään. Syksyllä hyökkääjä Kim Karlsson nimittäin kärähti ratista.