Washington Capitalsin venäläiskapteeni Aleksandr Ovetshkin pelaa tilastollisesti uransa yhtä heikointa kauttaan NHL:ssä.

50 maalia edellisellä kolmella kaudella ylittänyt Ovetshkin on tehnyt ”vain” 27 maalia tämän kauden 61 ottelussa, mikä jää reilusti hänelle normaalista 50 maalin tahdista.

Washingtonin GM Brian McLellan ei kuitenkaan usko toimittajan kysymykseen, että Ovetshkinin taso olisi jotenkin hyytymässä.

– En osta tuota väitettä. Hän ei pelannut huonoa peliä (Edmontonia vastaan). Hän teki hienon suorituksen Oshien maaliin. Hän vain yrittää tottua vähempään peliaikaan, kommentoi McLellan Washington postille.

Washingtonin maalipörssiä johtava Ovetshkin on tehnyt viimeiseen 10 peliin vain kaksi maalia.

Ovetshkin pelasi yhteensä 315 peräkkäistä ottelua putkeen missä hän laukoi vähintään kerran maalia päin. Putki kuitenkin katkesi tällä kaudella. Venäläistähti on jäänyt peräti kolme kertaa ilman laukausta viimeisen seitsemän ottelun aikana, mikä on äärimmäisen harvinaista hänelle.

– Emme yritä painostaa häntä sanomalla: ”Sinun täytyy tehdä maaleja Ovi. Sinun täytyy tehdä maaleja Ovi.” Hänen ei täydy. Me pelasimme hyvän pelin (Philadelphiaa vastaan), ja hän ei saanut yhtään laukausta. Me voitimme 4-1 ja Jevgeni Kuznetsov teki kaksi maalia ja Nicklas Bäckström teki yhden. Kaikki olivat iloisia.

Washington on saanut tällä kaudella laajalta rintamalta hyökkäyspään onnistumisia, mikä on antanut Washingtonin päävalmentaja Barry Trotzille mahdollisuuden huilauttaa kapteeniaan.

– Se antaa meille paremman mahdollisuuden voittaa. Jossai vaiheessa me tarvitsemme häntä isoissa peleissä. Hän tulee ottamaan pelin haltuunsa. Tiedämme, että se tapahtuu pudotuspeleissä, mutta emme ole riippuvaisia siitä. Toivottavasti pystymme jakamaan hyökkäyspään onnistumiset ja Ovetshkin saa hyviä pelejä alleen, McLellan kommentoi.