New York Islanders teki kesällä sopimuksen vapaan pelaajan Andrew Laddin kanssa. Sopimus oli arvoltaan 38,5 miljoonaa dollaria ja sen kesto seitsemän vuotta. Sanomattakin selvää, että Laddilta odotettiin tulosta.

Maalitykkinä tunnettu Ladd pelasi tämän kauden 12 ensimmäistä ottelua ilman maaleja ja ensimmäiseen 24 otteluun tuli vain kaksi osumaa. 5,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava konkari oli uuden tilanteen edessä.

Viimeisen kuuden kauden aikana Ladd on ylittänyt 23 maalin rajan joka kerta, lukuunottamatta työsulun takia pelattua tynkäkautta, jolloin maaleja tuli 48 otteluun 18.

Islanders yritti kaikkea Laddin kanssa. Häntä kokeiltiin joukkueen jokaisessa ketjussa, eikä maaleja tai pisteitä tullut. Edes John Tavaresin vieressä.

Joulukuun 23. päivä Ladd sai vihdoin sen tärkeän itseluottamusmaalin, jonka jälkeen meno on ollut loistavaa. 31-vuotias kanadalaishyökkääjä on tehnyt viimeiseen 14 otteluun tehopisteet 8+2, ja viimeiseen viiteen peliin pisteet 4+1.

On mahdollista, että Laddin kauden alun heikot esitykset johtuivat loukkaantumisista. Islandersin uusi päävalmentaja Doug Weight huilautti heikosti pelannutta maalitykkiään tammikuussa neljän ottelun ajan ”ylävartalovamman” takia. Ladd tuli huilin jälkeen takaisin parempana kuin pitkään aikaan.

Aika näyttää onko Laddin huippusuoritukset vain nopea suonenveto vai pystyykö maalintekoon rutinoitunut konkari jatkamaan hyvää virettään kauden loppuun asti. Iso osa Islandersin pudotuspelihaaveista riippuu Laddin suorituksista.