Vaasan Sportissa Veini Vehviläisen tulon myötä kolmosveskariksi tippunut Rasmus Rinne pelaa loppukauden Mestis-seura TUTOssa lainasopimuksella.

TUTO tiedotti asiasta tiistaina.

Vehviläisen lisäksi Sportin maalilla torjuu Mika Järvinen.

TUTO taas tarvitsi uutta maalivahtia, koska Kristian Järvisen sairausloma pitkittyy.

26-vuotias Rinne on pelannut Liigassa Sportin lisäksi Lukossa ja Ässissä. Tällä kaudella Rinne on torjunut 13 ottelua Sportissa torjuntaprosentilla 89,2 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,00.

Peliaikaa on kertynyt myös kolmen ottelun verran sekä Kokkolan Hermeksessä että Espoo Unitedissa surkein tilastoin. Molemmissa Mestis-seuroissa Rinteen torjuntaprosentti on painunut alle 85:n ja päästettyjen maalien keskiarvo kohonnut yli 3,5:n.

– Olemme jonkin aikaa kartoittaneet vaihtoehtoja toisen maalivahdin osalta ja nyt saimme kokeneen ammattilaisen kirittämään ja jakamaan vastuuta (Karolus) Kaarlehdon kanssa. Rinne on loistava maalivahti, joka on todistanut tasonsa Liigassa asti. Maalivahtikaksikkomme kestää vertailun jokaisen Mestis-joukkueen kanssa kirkkaasti, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola totesi seuran tiedotteessa.