Venäläistähti palannut NHL:n huipulle – takonut hurjaa jälkeä tammikuussa

© Kuva: Getty Images

Uusi vuosi, uudet kujeet. Tämän sananparren on todistanut oikeaksi ainakin Washington Capitalsin Jevgeni Kuznetsov, jonka alku kaudelle oli kaamea.

Vuodenvaihteeseen mennessä venäläishyökkääjä oli saanut aikaan koko kaudella vaatimattomat kolme maalia. Kokonaispistemäärä Kuznetsovilla oli 18.

Tämän vuoden puolella Kuznetsov on pelannut nyt 14 ottelua – tuplaten kauden pistemääränsä!

Tammikuun aikana hyökkääjä on nimittäin takonut peräti tehot 6+12=18. Yhtä moneen pisteeseen tässä kuussa on pystynyt vain Boston Bruinsin Brad Marchand, joka on 13 ottelussa kerännyt pisteet 11+7=18.

Kuznetsov on pelkästään tammikuun aikana tehnyt kuusi kertaa enemmän kuin yhden pisteen samassa ottelussa, huippuna Toronto Maple Leafsin verkkoon taotut 1+3 kuukauden toisessa ottelussaan.

Kuznetsov uskoo, että kiekkojumalat ovat kääntyneet jälleen hänen puolelleen.

New Jersey Devilsiä vastaan perjantain vastaisena yönä Kuznetsov nimittän iski Capitalsin 5-2-voitossa kaksi maalia, joista toinen oli melko onnekas. Kiekko lipui ohi maalivahti Keith Kinkaidin, vaikka Kuznetsovin laukaus epäonnistui täysin.

– Löin vain ohi kiekosta. Siinä oli tuuria. Ehkä kiekkojumalat antavat nyt minulle jotain takaisin, viimeinkin, Kuznetsov naureskeli The Washington Postille.