NHL-pelaajilla on tunnetusti monia erikoisia rituaaleja, mutta yleensä ne pysyvät salassa kulissien takana. Nyt kuitenkin TribLive-verkkolehti tiedusteli edelliskauden Stanley Cup -mestarijoukkue Pittsburgh Penguinsin pelaajien rituaaleja.

Pittsburghin huippuvireinen hyökkääjä Conor Sheary valittiin NHL:n viime viikon parhaaksi pelaajaksi. Sheary ei kuitenkaan tunnusta uskovansa hyvien peliotteiden johtuvan henkimaailman asioista. Silti häneltä löytyy muutama niksi omasta takaa.

– Yritän tehdä eri rituaaleja joka kerta niin, että en jää henkisesti kiinni niihin. Olemme voittoputkessa, joten jos teen jotain eri tavalla ja silti onnistumme voittamaan, se helpottaa pääsemään eroon taikauskosta.

Sheary on noussut NHL:n hyökkääjien eliittiin tekemällä 40 otteluun tehopisteet 17+17.

Shearyltä löytyy yksi tapa mistä hän ei halua päästä eroon. TribLiven haastattelun mukaan Sheary tulee otteluihin kimppakyydillä hyökkääjä Scott Wilsonin kanssa. Heillä on tapana aina käydä saman Starbucks-kahvilan kautta ja molemmat tilavaat aina saman juoman itselleen.

Kaksikolla on kuitenkin vaikeuksia vieraspeleissä, kun areenan lähellä ei välttämättä aina ole Starbucks-kahvilaa, joten silloin heillä on toisia tapoja. Wilson esimerkiksi pitää lippistään väärinpäin jos hänen pitää muuttaa ”karmaansa”.

Shearyn ja Sidney Crosbyn kanssa samassa kentässä pelaava Brandon Rust on tullut tunnetuksi joukkueen sisällä taikauskoisena. Laitahyökkääjä on keksinyt ”viemäripallo”-nimisen pelin, jossa hän kuluttaa melkein tunnin potkimalla jalkapalloa saksalaishyökkääjä Tom Kunhnacklin kanssa.

Penguins pelaajien keskuudessa on syntynyt myös keskustelua Rustin erikoisesta erkan heittelemisrituaalista ennen otteluita ja harjoituksia.

– Kaverit näkevät minun tekevän sitä, ja he ovat vain: ”Mitä toi jätkä yrittää?”. Heitän sen ilmaan ja otan sen kiinni kämmenen toisella puolella. Se on vain jotain tyhmää mitä teen. Aloitin tekemään sitä siitä lähtien kun tulin ammattilaiseksi, kommentoi Rust.

– Minä vain leikin ennen peliä ja kun pelasin hyvän pelin, siinä se on. Se pysyy.

Penguinsin maalivahti Matt Murray on Shearyn kämppäkaveri vieraspelireissuilla, ja hän tuntee kaverinsa perinkotaisin.

– Conor tietää, että ei ole mitään väliä mitä rituaaleja hän tekee kunhan hän on valmis. Hän on oikeasti ihan normaali jätkä verrattuna joihinkin muihin meidän jätkiin, taikauskomielessä, Murray kertoo.