Ottawa Senatorsin hyökkääjä Zack Smith allekirjoitti neljän vuoden mittaisen jatkosopimuksen joukkueensa kanssa.

Smith tienaa seuraavasta neljästä vuodesta 3,25 miljoonaa dollaria kaudessa. 28-vuotias kanadalaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 43 ottelussa tehopisteet 11+11. Smith on Ottawan vuoden 2008 varaustilausuuden kolmannen kierroksen 79:s varaus.

– Tämä on upea tunne. Tämä on jotain mistä olemme puhuneet jo jonkin aikaa täällä. Olen iloinen, että tämä saatiin tehtyä. Odotan innolla lisävuosia Ottawa Senatorsissa, kertoo Smith Ottawa Citizen -lehden mukaan.

Smith on käynyt neuvotteluja Ottawan GM Pierre Dorionin kanssa jo heinäkuun 1. päivästä lähtien, kertoo Ottawa Citizen -lehden tiedot. Dorion ja johtoryhmä halusivat pitää Smithin mukana joukkueessa, mutta he halusivat myös varmistaa, että Smith sopii kauden alussa Senatorsiin tulleen päävalmentaja Guy Boucherin pelisuunnitelmiin.

– Kaikki ovat iloisia tästä. Iloisin henkilö Zackin jälkeen on varmasti Boucher. Hän kunnoittaa Zackia. Zach on elintärkeä pala meidän joukkuettamme, kertoo Ottawan GM Pierre Dorion.

Smithin sopimus olisi loppunut tähän kauteen, joten hänestä olisi tullu vapaa pelaaja ensi kesänä. Smithin arvo olisi noussut vapaana pelaajana reilusti, joten hän suostui ”kotipaikka-alennukseen” tehdessään sopimuksen Ottawan kanssa.

– Vapaaksi agentiksi joutumiseen on aina epävarmuus olemassa, mutta se ei koskaan ollut suunnitelmissani. Voit aina lähteä ajatusmaailmalla ”ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella”, mutta rakastan pelata täällä. Olen itsevarma tilanteeseeni ja tukeen mitä saan valmennukselta. Se on tärkeintä, kommentoi Smith.