Anaheim Ducksin Rickard Rakell on takonut tällä kaudella 36 pelaamaansa otteluun 19 maalia eli keskimäärin 0,53 osumaa ottelua kohden.

Keskiarvo on toiseksi suurin koko NHL:ssä, edelle kiilaa vain maalipörssin kärkinimi Sidney Crosby.

– Se on aika hullua. Sopii minulle, siinä kaikki, mitä voin sanoa. Koitan vain pysyä siinä, tehdä lisää maaleja ja auttaa joukkuetta niin paljon kuin voin, Rakell itse kommentoi San Bernardino Coynty Sunille.

Ducksille Rakellin maalivireestä on ollut hurjasti hyötyä, sillä joukkueen tähtihyökkääjä Corey Perry ei ole saanut koko kaudella aikaan kuin kahdeksan maalia.

– Hän voi viedä Perryn työt, joukkueen kapteeni Ryan Getzlaf vitsailikin.

Vakavammin puhuen Getzlaf on vakuuttunut, että itseään kahdeksan vuotta nuorempi ruotsalainen nousee joukkueessa vielä supertähtiluokkaan.

– Hän on varmasti se kaveri, joka ottaa tämän joukkueen haltuunsa jonain päivänä. Hän on painanut eteenpäin ja kehittynyt viime vuodet. Sanoisin, että hän vie minun työni, mutta hän pelaa laidalla tällä hetkellä, Getzlaf sanoi.

Rakellin yhden kauden maaliennätys NHL:ssä ennen tätä kautta oli 20 osumaa, joka rikkoutunee hyvinkin pian. Tämän hetken tahti on viemässä ruotsalaisen noin 40 runkosarjaosuman tietämille.

Rakell on pelannut vain 36 ottelua tällä kaudella, mutta esimerkiksi ruotsalaisten välisessä pistepörssissä Anaheim-hyökkääjän tehot 19+8=27 nostavat hänet esimerkiksi Daniel Sedinin ja Alexander Steenin edelle.

Sinikeltaisten maalipörssissä Rakell on kärjessä viiden osuman erolla Marcus Johanssoniin ja Mikael Backlundiin.