Colorado Avalanche pelaa surkeaa kiekkoa NHL:ssä juuri tällä hetkellä. Joukkueella on koko sarjan vähiten pisteitä ja huonoin maaliero (-48). Näiden lisäksi se on pelannut kotiotteluissaan säälittävän huonosti voittamalla ainoastaan neljä 18 kamppailusta.

Kyse ei ole huonosta jaksosta, vaan usean vuoden surkeasta joukkueen rakentamisesta, joten Avalanche on pakotettu tekemään merkittäviä siirtoja jo tällä kaudella ennen siirtorajan umpeutumista.

Katseet kohdistuvat joukkueen puolustukseen, joka huutaa vahvempaa osaamista, mikäli seura tosissaan ja aidosti haluaa pudotuspeleihin seuraavina vuosina.

Joukkueen tämän hetkisen kokoonpanon paras puolustaja on Tyson Barrie, joka on kelpo parempaa keskikastia NHL-puolustajista erityisesti viivapelaamisessa, muttei missään nimessä kuulu NHL:n eliittipuolustajiin.

Loukkaantunut Erik Johnson on toinen joukkueen laatupuolustaja, mutta sen jälkeen on hiljaista. 33-vuotias Fedor Tyutin ja etenkin 36-vuotias Francois Beauchemin ovat parhaat päivänsä nähneet.

On selvää, että Colorado tarvitsee puolustajia, eikä tilannetta pelasteta tulevien vuosien varausvuoroilla.

Seura saa syyttää vain itseään, sillä Avalanche on varannut seitsemästä edellisestä ykköskierroksen varauksestaan kuusi kertaa hyökkääjän. Nyt seura on tullut tilanteeseen, jossa sen on luovuttava jostain näistä lahjakkaista hyökkääjistä.

Huhuissa on mässäilty, lähtisikö seurasta vielä kauden aikana huipputaitava Matt Duchene tai ruotsalaisliideri Gabriel Landeskog. Näistä kummastakaan Colorado ei luopuisi halvalla, joten heidän siirtonsa näyttää ainakin tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

Hyökkäyksessä on kuitenkin varaa leikata, joten yksi potentiaalinen siirto olisi käyttää osana kauppaa suomalaishyökkääjä Mikko Rantasta, joka on lyönyt hyvin läpi tällä kaudella ja pelaa muun muassa Coloradon ykkösylivoimassa.

Joka tapauksessa nurkkaan ahdistetulta Avalanchelta tullaan näkemään siirtoja vielä kauden aikana. Aika näyttää, minkä mittakaavan kauppoja tullaan seuran kohdalla näkemään.