Suomi onnistui tekemään EHT-ottelun avauserässä Venäjää vastaan maalin heti ensimmäisellä minuutilla. Tämän lisäksi Suomen osalta ei jäänyt paljon kerrottavaa avauserästä paria maalipaikkaa lukuun ottamatta.

Venäjän tähtisikermä painoi Suomen päässä koko erän ja Suomi oli helisemässä. Venäjän ensimmäinen maali tuli välittömästi Harri Pesosen avausmaalin jälkeen, kun Joni Ortio päästi Maksim Shalunovin laukauksen helposti etukulmasta sisään.

Tasoituksesta kovan hengen päälle saanut Venäjä onnistui maalinteossa vielä kahdesti, joten erätauolle lähdettiin Suomen kannalta lohduttomassa 3-1 tilanteessa.

Suomen työskentelyä vaikeuttivat turhat jäähyt, joista Venäjä rokotti tehokkaasti. Suomen puolustus tuntui olevan voimaton oman maalin edessä venäläishyökkääjiä vastaan, minkä lisäksi ensimmäisen maalin helposti päästänyt Ortio tiputteli kiekkoja liikaa.