NHL-tähti asuu samassa talossa kuin häneen vaihdettu pelaaja – ironian huippu?

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin huippupuolustaja Seth Jones on puhjennut kukkaan tällä kaudella NHL:n kovimmassa yllättäjäjoukkueessa.

Vasta 22-vuotias Jones johtaa Columbusta takalinjoilta ja on yksi sinipaitojen tärkeimmistä pelaajista. Aiemmilla kausilla tasaisuuden puutteesta vielä kärsinyt kiekollinen puolustaja on nakuttanut 20 otteluun 12 tehopistettä. Joukkue porskuttaa tällä hetkellä yhdeksän ottelun voittoputkessa.

ESPN:n toimittaja vieraili Jonesin asunnolla, jonka omistaa hänen joukkuekaverinsa Cam Atkinson. Mutta kuka oli talon aiempi asukas?

Ryan Johansen. Aika hauskaa, vai mitä? Jones virnistää sivuston haastattelussa.

Hauskaa siksi, että aiemmin Columbusta edustanut huippuhyökkääjä Johansen kaupattiin Nasvhille Predatorsiin kesken viime kauden ja vaihdossa Columbukseen saapui juuri Jones.

Siirto oli nuorelle puolustajalle henkisesti kova paikka varsinkin, kun Columbus jäi 20 sarjapisteen päähän pudotuspeleistä. Johansen puolestaan pääsi nauttimaan pitkästä pudotuspelikeväästä Nashvillen paidassa.

– En ollut vihainen, mutta silloin oli paljon tunteita pinnassa, koska se oli ensimmäinen NHL-seurani. Loin ihmissuhteita ja se tuntui kodilta, Jones kertaa tuntemuksiaan pelaajakaupasta.

Viime kaudella näytti siltä, että Nashville oli siirron selkeä voittaja Jonesin pelatessa vaisun kauden myös henkilökohtaisesti. Mutta nuoret pelaajat kehittyvät nopeassa ajassa, ja nyt siirto alkaa tuottaa hedelmää myös Blue Jacketsille.

– Hän on poikkeuksellinen nuorukainen. Hän on kentällä joka paikassa. Hän on hyvä luistelija, hänellä on hyvä pelisilmä ja hän jakaa hyviä syöttöjä. Kun hän pelaa, kaikki on hiljaista, maalailee Jonesin kanssa yhteistyötä tekevä Columbuksen maalivahti Sergei Bobrovski.