NHL-seura ”häpeällisestä” kaudesta uskomattomaan voittoputkeen – valmentajan mukaan yksi merkittävä ero

© Kuva: Getty Images

Viime kaudella Columbus Blue Jackets ei löytänyt keinoja voittaa ja sijoittui lopulta neljänneksi viimeiseksi koko liigassa. Päävalmentaja John Tortorella kutsui joukkueen kautta ”häpeälliseksi”.

Tällä kaudella meno on ollut aivan erilaista, ja Jarmo Kekäläisen manageroima joukkue liitää tällä hetkellä uskomattomassa 12 ottelun voittoputkessa.

Tortorellan mukaan on yksi ominaisuus, joka erottaa viime kauden ja tämän kauden Blue Jacketsin toisistaan.

– Henkinen, Tortorella sanoi Miami Heraldin mukaan.

– Olemme joukkueena paljon valmiimpia henkisesti, valmiimpia käsittelemään asioista ja ymmärtämään, mitä ammattilaisuus on. Ammattimaisempia.

Hyökkääjä Brandon Saad on Tortorellan kanssa samoilla linjoilla, vaikka kuvaileekin eroa eri sanalla.

– Energia, Saad sanoi.

– Kun voittaa otteluita, kaikki ovat innostuneempia, luottavaisempia ja pelaavat enemmän joukkueena. Viime vuonna, koska asiat menivät miten menivät, hallille tulo oli vaikeaa.

Joukkueen kapteeni Nick Foligno, joka pelaa äärimmäisen vahvaa kautta heikon viime sesongin jälkeen, mainitsi joukkueen identiteetin olevan aivan erilainen viime kauteen verrattuna.

Myös joukkueen kesähankinnat ovat auttaneet asiaa. Ykköskierroksen varaus Zach Werenski on noussut joukkueen ykköspuolustajaksi, ja ”alelaarista” hankittu hyökkääjä Sam Gagner pelaa todella tehokasta kautta.

Sen lisäksi moni vanha pelaaja, kuten Cam Atkinson ja Sergei Bobrovski, ovat nostaneet viime kaudesta tasoaan hurjasti.