Lukon tähtihyökkään kausi ohi – miten voi sama mies olla koko ajan rikki?

© Kuva: Ilari Isotalo
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Rauman Lukko tiedotti perjantaina, että puolustaja Simo-Pekka Riikolan ja hyökkääjä Lauri Tukosen pelit ovat tämän kauden osalta pelattu. Molempien vammat vaativat leikkaushoitoa.

Riikola loukkaantui kuluvan viikon keskiviikkona KooKoota vastaan pelatussa ottelussa. Tukonen puolestaan jäi sivuun jo lokakuussa ehdittyään pelata 16 ottelua tehoilla 5+5.

Tarina toistaa pahasti itseään Tukosen kohdalla. Liigatasolla huippuhyökkääjän tunnusmerkit täyttävä taitava hyökkääjä tekee aina pelatessaan kovaa tulosta, mutta on aivan liikaa jatkuvasti rikki.

Viime kaudella Tukonen pelasi elämänsä syksyä TPS:n riveissä. Hän johti SM-liigan pistepörssiä 17 pelatun ottelun jälkeen tehoilla 9+9, kunnes Jani Tuppuraisen ruma taklaus päätti hänen kautensa seinään.

Tilastot puhuvat puolestaan. Aikoinaan ensimmäisellä kierroksella Los Angeles Kingsiin varattu Tukonen on tehnyt 352 liigaottelussa 207 tehopistettä, joista 98 on maaleja. Harmillista vain on, että noihin ottelumääriin on tarvittu 11 liigakautta, eli koko liigaurallaan Tukonen on pelannut reilut puolet runkosarjaotteluistaan.

Loukkaantumiset painottuvat uran viimeisimpiin vuosiin Tuppuraisen telomisen jälkeen 30-vuotias Tukonen ei pitänyt uran lopettamistakaan pois suljettuna vaihtoehtona, mutta teki yllättäen kolmen vuoden sopimuksen Lukon kanssa. Nyt sopimuksen ensimmäinen vuosi on taputeltu ennen joulua.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS