Liigan kurinpitäjä päätti jakaa pelikieltoa ulkoilmaottelun rehdistä myllystä

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on päättänyt jakaa pelikieltoa Tampereella ulkoilmaottelussa lauantaina nähdystä tappelusta, missä osallisena olivat Ilveksen Brett Bulmer ja HIFK:n Matt Generous.

Tappelu johti juurensa ottelun alkuhetkillä nähtyyn taklaukseen, jossa IFK:n Joe Finley täräytti voimakkaan niitin Ilveksen hyökkääjään Markus Jokiseen, joka joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Myllyssä Bulmer ja Generous riisuivat hanskat ja kypärät päästä vanhan liiton tapaan. Itse tappelu oli hyvin rehti.

Tämä ei kuitenkaan maistunut Liusjärvelle.

– Videotallenteelta käy ilmi, ettei kumpikaan pelaaja yritä osallistua peliin normaalisti. Kumpikin pelaaja tiputtaa samanaikaisesti pelihanskansa jäähän ja aloittaa tappelun. Katson, että kyseessä on pelitilanteen liittymätön ei-spontaani tappelu, jossa kumpikin pelaaja on yhtälailla osaltaan tappelun aloittaja. Tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus kummallekin pelaajalle säännön 141 i-kohdan mukaisesti.

– SM-liigan kurinpitokäytännössä säännön 141 i-kohdan rikkomisesta on määrätty pelikauden ensimmäisessä tapauksessa kahden ottelun pelikielto. Nyt käsittelyssä oleva tapahtuma on kummallekin pelaajalle ensimmäinen kurinpitokäsittely tällä kaudella. Näin ollen määrään kummankin pelaajan kahden ottelun pelikieltoon, Liusjärvi julistaa tuomionsa.

Generous on pelikiellossa IFK:n otteluissa 20.12.2016 SaiPa–HIFK ja 26.12.2016 HIFK–TPS. Bulmer on pelikiellossa Ilveksen seuraavissa otteluissa 20.12.2016 Kärpät–Ilves ja 26.12.2016 HPK–Ilves.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!