Venäjä-murskatappio vei Leijonat pitkään palaveriin – ”Miksi pelattiin hölmösti”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Vaikka torstaina Suomen ja Venäjän peli pysyi pitkään tasaisena, ei se paljoa nostanut iloa pintaan loppulukemien jälkeen.

Leijonien kärsivällisyys petti, mikä näkyi nopeasti negatiivisella tavalla kiekollisessa pelaamisessa. Sitten tuli Venäjä ja tykitti lopulta taululle lukemiksi 1-5.

Se johti perjantaina normaalia pidempään videopalaveriin.

– Kyllä se sellainen aina tuollaisen jälkeen on. Oli tarkoitus, että ymmärrettäisiin vähän sitä, että miksi me pelattiin hölmösti. Toki siellä oli sitten niitä hetkiä, kun tehtiin hyvin asioita ja tapahtui hyviä asioita. Mutta haettiin sellaista ymmärrystä jatkumoille. Jos tapahtuu yhdessä paikassa näin ja näin, niin sitten tapahtuu tuolla noin ja noin. Se meni varmasti takaraivoon joka jätkällä, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Tappiossa syyttävä sormi ei osoittanut maalivahteihin tai puolustukseen päin.

– Vaikka omiin meni paljon, niin puolustuspelaamisen kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä. Enemmänkin siinä oli se vastuullisuus kiekon kanssa. Sieltä tulivat ne isoimmat haasteet.

– Oltiin huolimattomia kiekon kanssa, Marjamäki taustoitti torstain lopputulemaa.

Perjantain jääharjoituksissa Leijonat kävi huolella läpi muun muassa avaamista paineen alla, keskialueen ylitystä ja päätypelin jatkumoa.

Lankisen perjantaivuoro, Metsola myöhemmin mukaan

Torstain Venäjä-peli toi myös yhden takaiskun loukkaantumisten saralla, kun Mikko Koskinen joutui jäämään sivuun toisen erän alkuhetkillä.

Heti pelin jälkeen Leijonat hälyytti tuuraajan perjantaille ja korvaajan viikonlopulle.

HIFK-vahti Kevin Lankinen toimi Harri Säterin kanssa maalivahtikaksikkona perjantain jääharjoituksissa. Juha Metsola puolestaan saapuu Säterin aisapariksi vielä myöhemmin perjantaina.

– Hän (Metsola) harjoitteli tänään tuolla Moskovassa ja liittyy alkuillasta joukkueen mukaan. Voi olla mahdollista, että Metsola pelaa vielä viikonlopun aikana. Katsotaan.

– Mutta oli hyvä, että saatiin Lankinen mukaan nopeasti. Positiivinen jätkä ja hänellä on alla erittäin hyviä otteita Liigassa. Oli kiva nähdä häntä.

Tuurauskeikka ei suinkaan ollut ensimmäinen Lankiselle Marjamäen mukaan.

– Hän oli jo joskus aiemmin maajoukkueen mukana, kun silloinkin tarvittiin yhtä maalivahtia. Muistan sen tapauksen Erkan (Westerlundin) ajalta.

– Innokkaana oli hyppäämässä mukaan.

Leijonat pisti myös hieman ketjujaan uusiksi, kun Kristian Kuusela ja Pekka Jormakka vaihtoivat keskenään paikkoja.

– Kuusela on pelannut Tomi (Sallisen) kanssa monta vuotta. Jormakka tuo sitten toiseen ketjuun sopivaa energiaa ja pääsee (Veli-Matti) Savinaisen kanssa painamaan. Ei siinä sen kummallisempaa. Ei muuten haluttu lähteä mylläämään palettia uusiksi. Kuitenkin ensimmäinen kokemus tämän joukkueen kanssa ja ensimmäinen peli.

Lauantaina Leijonien urakka jatkuu ottelulla Tshekkiä vastaan. Siinä oma jännitys on se, että joko Hartwall Arena täyttyy katsojista, vai nähdäänkö taas yhtä paha yleisökato mikä näkyi pahasti Venäjä-pelissä.

– Siihen me ei voida vaikuttaa, mutta peliä ja tulosta me halutaan paremmaksi. Se on varmaa, että kyllä tuolla joka jätkä haluaa tehdä asiat ihan tip top. Aina pitää käydä asiat rehellisesti läpi ja ottaa se vastaan mitä sieltä tulee. Meillä on toinen yhteinen kokemus huomenna ja tarrataan siihen kiinni koko joukkueen voimin, Marjamäki viitoitti.

Tshekki-ottelu alkaa lauantaina kello 17:30.