NHL:stä Sveitsiin matkannut Tuomo Ruutu on avannut siirtopäätöksensä taustoja.

Ruutu solmi lokakuun lopulla loppukauden mittaisen kontrahdin HC Davosin kanssa. 33-vuotias suomalainen on ollu alkukauden pelaamatta, mutta hänen pitäisi hypätä askiin perjantaina Genève-Servetteä vastaan.

Kokeneen laitahyökkääjän perässä oli useita seuroja ympäri Euroopan. Sveitsi oli kuitenkin vaihtoehdoista houkuttelevin.

– En saanut pelkästään KHL:stä tarjouksia, vaan myös eri eurooppalaisista liigoista. Sveitsiläinen jääkiekko on mieleeni. Pidän korkeasta temposta. Peli on hyökkäysvoittoista. Yleisö on innostunutta. Täällä on tunteita. Ne kaikki sopivat täsmälleen fyysiseen pelaamiseeni, Ruutu taustoittaa Davosin verkkosivuilla.

Vuonna 2003 Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Ruutu pelasi NHL:ssä 735 runkosarjaottelua. Ruutu ei koe, että NHL:n jättäminen olisi ollut kova pala.

– Ei se ollut ollenkaan vaikeaa. Nautin siellä pelaamisesta ja se oli hienoa niin kauan kuin sitä kesti. Se ei ole mikään pakko, vaan nyt pelaan Euroopassa. Näen sen uutena haasteena ja mielenkiintoisena kokemuksena, Ruutu painottaa.