© Kuva: Getty Images

NHL-seurajohtaja ei sulata vertailuja historialliseen saavutukseen: ”Jokaisella on omat yksityiskohdat”

Chicago Cubs voitti World Seriesin eli maailman suurimman baseball-sarjan MLB:n mestaruuden tällä viikolla ensimmäistä kertaa 108 vuoteen.

Cubs kynti vuosia pohjalla, mutta nyt nousevalla ja nuorella joukkueella ryhmä rikkoi historiallisen pitkän kuivan kauden pitkän jälleenrakentamisen jälkeen.

Heti mestaruuden ratkettua alkoi vertailut muun muassa Toronto Maple Leafsin tilanteeseen. Toronto on voittanut viimeksi Stanley Cupin vuonna 1967 ja joukkue on rypenyt NHL:n pohjilla jo vuosia.

Nyt Leafs on nuori, lupaava ja keskellä jälleenrakennusta, joten vertailu on ollut helppoa.

Seuran presidenttinä toimiva entinen tähtihyökkääjä Brendan Shanahan ei vertailua purematta niele tai näe suoria yhtäläisyyksiä.

– Jokaisessa urheilussa ja jokaisella joukkueella on aivan omat yksityiskohtansa. En osaa edes sanoa kaikkia Chicagon jälleenrakentamisen yksityiskohtia. Mutta voin sanoa, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Shanahan sanoi TSN:lle.

– Oikeaan suuntaan meneminen on meidän seuraava, vaikea vaiheemme. Eikä se ole edes tarpeeksi. Tämä juuri on avainlauseemme aina: Mikään ei ole tarpeeksi ennen kuin saavutat sen, mitä haluat.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!