Liigassa muhii erikoinen tapaus – kurinpitoryhmältä jänniä väitöksiä ja pelikiellon lyhennys

Liigassa muhii tällä hetkellä varsin erikoinen tapaus.

Vaasan Sportin puolustaja Markus Kankaanperä sai aluksi kolmen ottelun mittaisen pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta, missä kohteena oli KooKoon Josh Green.

Tästä pelikiellosta Kankaanperä ehti kärsiä yhden ottelun, mutta nyt hän saakin pelata!

Taustalla on Sportin tekemä valitus ja kurinpitoryhmän päätös lyhentää pelikieltoa.

– Kurinpitoryhmä on perehtynyt asiaan katsomalla ottelun tilannetta koskevan videotallenteen, Kankaanperän kurinpitäjälle esittämän lausunnon, lukemalla kurinpitopäätöksen sekä Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n valituksen ja toteaa, että:

– Valituksessaan Hockey-Team Vaasan Sport Oy on tuonut esiin Kankaanperän taklaukseen liittyviä yksityiskohtia, joiden nojalla seura katsoo kurinpitopäätöksen olevan liian ankara. Kurinpitoryhmä on käynyt läpi kaikki valituksen argumentit samoin kuin kurinpitopäätökseen liittyvät aiemmat asiakirjat. Kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan Kankaanperän suorittaman taklauksen voima ja vauhti sekä päähän kohdistuva kontakti tilanteessa ovat suhteellisen vähäisiä. Kontaktin osittaisesta pään alueelle kohdentumisesta huolimatta kurinpitoryhmä ei katso tilanteessa olevan kyse ensisijaisesti päähän kohdistuneesta taklauksesta vaan enemmänkin Kankaanperän huolimattomasta ja sääntöjen vastaisesta kiekottomaan pelaajaan kohdistuvasta estämisestä / blokkaamisesta.

– Edelleen päätöstä tehdessään kurinpitoryhmä on tarkastellut ja ottanut huomioon aikaisemmat rangaistukset päähän kohdistuneista taklauksista ja estämisistä, sekä sen että Green ei loukkaannu tilanteessa.

Viimeinen väite on sinänsä jännä, sillä Green ei ole vieläkään palannut KooKoon kokoonpanoon kyseisen tapauksen jäljiltä.

Green ei pystynyt pelaamaan Sport-ottelun jälkeen seuraavassa kamppailussa Kärppiä vastaan, vaan hän oli Oulussa siviilivaatteet päällä.

Greenin nimeä ei myöskään näkynyt KooKoon kokoonpanossa tiistain Jukurit-ottelussa, eikä näy nyt torstaina, kun KooKoolla vastassa on TPS.

Kankaanperä sen sijaan liittyy Sportin mukaan, kun vaasalaisryhmällä vastassa on KalPa.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!