Lauri Marjamäen voittosarake ammottaa tyhjyyttä – ”Välillä turpaan ja on huono valmentaja”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Tuoreen päävalmentajan Lauri Marjamäen alaisuudessa Leijonat on ottanut vain yhden voiton.

Senkin harjoituspelien puolella. Ja senkin hyvin nihkeän väännön päätteeksi.

Karjala-turnauksessa voittosarake ammottaa tyhjyyttä. Venäjältä turpaan 1-5 ja Tshekiltä turpaan 3-5.

Eikä virallisissa peleissä voittoja ole tullut Marjamäellä vielä yhtään.

– Kolme tehtyä maalia – sillä pitäisi voittaa näitä pelejä, Marjamäki harmitteli SuomiKiekko-sivustolle Tshekki-kamppailun jälkeen.

– Totta kai tappio harmittaa. Alku hyvä, ekan erän lopussa ote vähän karkasi. Sitten 1-0-johtoon, kiekko karkaa, 1-1 siitä. Läpiajoa meille väliin ja kohta 1-2. Itse ei tehdä ja kaveri tekee. Pienestä se taas pyörähti vastustajalle. Kolmannessa erässä lyötiin kaikki likoon, mutta ihan loppuun asti se ei kuitenkaan kestänyt.

– Piirun verran parempaa, mutta on paljon on vielä tekemistä esimerkiksi hyökkäyspelin rytmin kanssa. Mutta toisaalta toinen peli yhdessä. Ei toki vieläkään pystytä pelaamaan laadukkaasti. Mutta kyllä nyt olisi pitänyt ainakin pisteen syrjään päästä.

Kysymysmerkkejä Leijonien ylle voi asettaa. Onko tunnetta tarpeeksi? Mistä kokeneiden, laadukkaiden pelaajien jatkuvat virheet johtuvat? Mistä ylijuokseminen ja merkkausvirheet johtuvat?

Marjamäeltä kysyttiin siitä, mitä tuntemuksia realiteetit aiheuttavat. Eli se, että tappioita tulee tappioiden perään.

– Itse ajattellen enemmän pelaajia. Harmittaa heidän puolesta. Välillä tulee mestaruuksia, on hyvä valmentaja, välillä tulee turpaan ja on huono valmentaja.

– Aina pahin tunne tulee siitä, että ei pysty tarpeeksi auttamaan joukkuetta voittamiseen. Sen eteen yritettiin tehdä kaikki valmistautumiset sun muut, mutta ei riittänyt.

– Mutta huomenna on uusi mahdollisuus tehdä asioita paremmin, Marjamäki sanoi sunnuntain Ruotsi-kamppailusta.

Marjamäki myös viittasi yksilötason vastuuseen ja siihen, miten siellä on steppejä otettavana.

– Pelaajat tietävät itsekin. Mutta sen takia meillä on kahdeksan pakkia ja kaksitoista hyökkääjää, että kaikki pääsevät yrittämään taas. Sen takiahan tässä ollaan, että saadaan yhteisiä kokemuksia ja nähdään vähän, että kuka on kuka ja miten me pärjätään tämmöisissä kansainvälisissä turnauksissa.

Sunnuntain Ruotsi-ottelu alkaa Leijonilla kello 17:30.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen