KalPan lento saa Kapasen valmentajapestin näyttämään kummalliselta ratkaisulta

© Kuva: Juha Tamminen

Mitähän mahtaa ajatella KalPan päävalmentaja Pekka Virta? Savolaisseura tiedotti marraskuun alussa, ettei Virran kanssa jatketa pitkään jatkunutta yhteistyötä tämän kauden jälkeen. Päävalmentajaksi hyppää KalPan omistaja ja entinen huippuhyökkääjä Sami Kapanen, jolla ei ole kokemusta päävalmentajan tehtävistä ammattikiekkoilussa.

Mielenkiintoista on se, ettei Virran KalPa ole hävinnyt tuon tiedotustilaisuuden jälkeen otteluakaan. Joukkue porskuttaa seitsemän ottelun voittoputkessa, minkä lisäksi savolaiset ovat voittaneet 13 edellisestä ottelustaan 11. Joukkue on noussut vastoin kaikkia odotuksia jo tasapisteisiin Tapparan kanssa sarjakärkeen.

Kaikki tämä säästöjoukkueella, jonka kokoonpanon ei pitänyt paperilla riittää edes pudotuspeleihin monien liigaennakoiden mukaan ennen kauden alkua.

KalPa on vuosien ajan luonut ja toteuttanut sinnikkäästi Virran avulla omaa pelillistä identiteettiään. Keväällä 2009 erottuva pelitapa tuotti pronssia, minkä jälkeen on ollut hiljaisempaa. Virta kävi välillä Turussa ja Porissa, mutta kokenut päävalmentaja on jälleen valmentanut KalPaa kolme kautta putkeen.

Nyt vihdoinkin Virran ja pelaajien yhteistyö tuottaa tulosta, mutta päävalmentajalta vedetään matto jalkojen alta marraskuussa. Samalla seura ratkaisee tilanteen nostamalla päävalmentajaksi Sami Kapasen, joka on ensimmäistä kauttaan KalPan valmennuksessa apuvalmentajan paikalla.

No, ainakin Kapasella riittää ensi kaudella todisteltavaa. Onnellista tilanteessa on se, että pitkään ilman saavutuksia valmentanut Virta pelaa parhaillaan itselleen uutta työpaikkaa vahvoilla tämän kauden näytöillään. Tulevaisuus näyttää, miten Kapanen saa pidettyä KalPan tämän hetkiset ykköspelaajat joukkueessa vai seuraavatko he Virtaa toiselle liigapaikkakunnalle.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!