© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:lla uskomaton määrä loukkaantumisia – tulee näkymään otteluruuhkassa

HIFK kohtaa torstaina kotiottelussaan Porin Ässät. Jo ennestään selvästi vajaamiehisenä viimeiset viikot pelannut helsinkiläisryhmä sai tänään lisää huonoja uutisia, kun joukkueen parhaimmistoon kuulunut huippulupaava puolustaja Miro Heiskanen ei osallistu illan peliin loukkaantumisen takia. Tiistain CHL-ottelussa loukkaantui myös laitahyökkääjä Jasse Ikonen, joka on myös tänään ulkona kokoonpanosta.

HIFK ei ole kauden aikana saanut missään vaiheessa ´rivejään kuntoon. Tällä hetkellä loukkaantumisten takia sivussa ovat Heiskasen ja Ikosen lisäksi hyökkääjät Juhamatti Aaltonen, Juuso Puustinen, Arttu Luttinen, Joonas Rask, Tomi Tuomisto, Miro-Pekka Saarelainen ja Panu Mieho.

Tähtihyökkääjä Aaltonen on harjoitellut jo joukkueen mukana, mutta suurinta osaa loukkaantuneista avainpelaajista saadaan odottaa kaukaloon useita viikkoja, kuten seura on itse tiedottanut.

Peräti kahdeksan hyökkääjän puuttuminen näkyy siinä, että esimerkiksi puolustaja Saku Salmela joutuu illasta toiseen pelaamaan hyökkääjän paikalla. Lisäksi kokoonpanoon on nostettu seuran omat juniorit Juha Jääskä ja Janne Hämäläinen.

Loukkaantumisista huolimatta HIFK:n peli on pysynyt hyvin kasassa, mutta tehottomuus vaivaa joukkuetta tällä hetkellä. Linköpingiä vastaan kahdessa CHL-ottelussa stadilaiset pysyivät hyvin pelissä mukana, mikä ei kuitenkaan tuonut jatkopaikkaa HIFK:n onnistuessa vain kerran maalinteossa.

HIFK pelaa seuraavan kahdeksan päivän aikana viisi ottelua, joten joukkueen sitkeyttä testataan nyt erityisesti. Maajoukkuetauolla HIFK hankki keskushyökkääjä Mikael Johanssonin sekä paluumuuttaja Matt Generouksen, jotka pelaavat torstaina ensimmäiset liigaottelunsa tällä kaudella.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!