Yllättäjäjoukkueisiin kuuluneelle huolia Liigassa – ”Yleensä jotain on taustalla”

© Kuva: Ilari Isotalo

Alkukaudella Liigassa on esiintynyt monta varsin positiivista tarinaa. Hallitseva mestari Tappara on ollut vahva, mutta sen jälkeen pinnalla ovat olleet muun muassa Jukurit, Pelicans ja KalPa.

Kolmikko, jota ei ennen runkosarjan alkua paljoa kärkisijoille povattu.

Toki fakta on se, että matka on vasta alkutekijöissä. Silti esimerkiksi Kuopiossa KalPan alkukaudesta voi sanoa paljon hyvää.

Kahdeksan ottelua, joista varsinaisella peliajalla on tullut vain kaksi tappiota.

– Niistä toisessa, HIFK:ta vastaan, hallittiin peliä ja oltiin johdossa vielä ennen loppua. Ehkä pikkuisen enemmän voisi olla pisteitä, KalPan päävalmentaja Pekka Virta hieman harmittelee SuomiKiekko-sivustolle.

Luettelo on varsin pitkä, kun Virta käy läpi syitä vahvan alun takana.

– Puolustuspäässä on ollut asioita, jotka ovat toimineet aiemmin ja jotka ollaan saatu toimimaan nopeasti nyt. Ollaan saatu tuoreutta hyökkäyspelaamiseen, mikä on ollut myös hyvä puoli. Sitten on ollut hyvä maalivahtipeli, on ollut vähän parempi ohjelma kuin viime kaudella… siinä on ollut monta monessa.

– Ja esimerkiksi ylivoima on ollut tärkeässä osassa, kun ollaan voitoista pelattu. Se on ollut ihan eri mailla mitä se on ehkä aiemmin ollut. Pirteyttä ja raikkautta kaiken kaikkiaan, sellaista alun tuomaa intoa, Virta luettelee.

Alussa innostusta on ilmoilla luonnostaan. Mutta sitten iskee arki.

– Peliruuhkan keskellä pitää pystyä pelaamaan viisaasti ja energisesti edelleen. Se on kova haaste. Tässä on kuitenkin aika nuori joukkue kyseessä, Virta muistuttaa.

– Kokonaisvaltaisesti pitää kuitenkin peliä parantaa tässä. Ja toki samalla pitää pystyä pitämään ne asiat kunnossa, mitkä toimivat tällä hetkellä.

Näyttämistä

KalPaa ei tosissaan kovin korkealle sijoitettu ennakkoarvioissa ennen kauden alkua. Isoja syitä tälle löytyi varsinkin kokoonpanosta, missä KalPan nimilista ei mitenkään päätä huimaa.

Seurana se teki viime kaudella roimat tappiot, eikä kesällä uusia hankintoja paljoa tippunut.

Mutta silti, ainakin lähtö kauteen on ollut lupauksia herättävä. Uusia vastuunkantajia on ponnahtanut pinnalle.

– Olihan meillä viime vuonnakin 90 vai 91 pistettä ja oltiin pudotuspeleissä. Edellisenä vuonna 97 pistettä ja oltiin kuudensia. Välillä johdettiinkin sarjaa. Totta kai siellä on näyttämisen halua, mutta jos miettii, niin kuusi kertaa ollaan kuitenkin napattu se pudotuspelipaikka mitä olen täällä ollut, Virta viittaa viime vuosiin.

KalPa-luotsi onkin hieman murjaissut vitsejä ”etelän mediaa” päin arvioiden suhteen.

– Kyllähän siinä on vähän pilkettä silmäkulmassa, mutta totta kai. Mihin se sitten perustuu, että rankataan aina viimeiseksi vai toiseksi viimeiseksi, kun ei sitä ole tapahtunut kuin kerran tuossa välissä?, Virta kyselee.

Jos startti on ollut positiivinen, on ylle leijaillut nyt hieman huolia ja suoranaista mystisyyttä.

Oulussa Kärppiä vastaan KalPan piti lähteä täysin normaalisti kamppailuun maalillaan ykköstorjuja Eero Kilpeläinen.

Mutta eipä lähtenyt.

Kilpeläinen poistui kesken alkulämmittelyn pukukopin puolelle, eikä pelannut kamppailussa. Tilalla tolppien väliin asteli Kajaanista sen mukaan nopealla aikataululla kutsuttu Denis Godla.

– Kyllähän siellä yleensä jotain on taustalla, mutta en mä sitä sen enempää pysty avaamaan, Virta sanoi Kilpeläisestä.

– Hienosti hän (Godla) suoriutui tuosta tehtävästä. Tieto tuli kuitenkin aika myöhään, mutta hän sai hyvän pelin tuohon ja joukkue oppi luottamaan häneen. Kun on kaksi hyvää maalivahtia, niin se on hyvä juttu pitkässä juoksussa, kalpaluotsi lisäsi perään.

Kilpeläinen on torjunut tähän mennessä seitsemässä ottelussa, joissa torjuntaprosentti on ollut 91,76. Godlalle torstain Kärpät-ottelu oli hänen liigauransa ensimmäinen.

KalPa on seuraavan kerran tulessa lauantaina, kun se saa kotiottelussa vastaansa KooKoon.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!