HIFK voitti tapahtumarikkaassa ottelussa Vaasan Sportin jatkoajan jälkeen 3-4. Ottelussa jaettiin yhteensä 145 minuuttia rangaistuksia. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentajat Antti Törmänen ja Tomek Valtonen antoivat suoraa palautetta toisilleen.

HIFK-luotsi Törmänen ei ollut tyytyväinen tuomarien työskentelyyn Vaasan illassa.

– Kyllä sinne mahtui kaikkea. Oli outoja tuomioita. Täytyy ihmetellä, mitä vastustajan valmentaja huusi. Kävin katsomassa Tatu ja Patu -leffan, jossa käytettiin svägää ja muita outoja sanoja. Tänään vastustajan vaihtopenkiltä huudeltiin käskytyksestä. Kyllä minä siinä vaiheessa katsoisin peiliin ihan ensimmäisenä, Törmänen tylytti kollegaansa.

Ottelussa HIFK:n puolustaja Joe Finley taklasi kovaa Sport-hyökkääjä Joel Kivirantaa. Kiviranta loukkasi tilanteessa itsensä ja Finley passitettiin suihkun puolelle estämisestä. Sen jälkeen ottelussa nähtiin myös tappelu, kun Sport-kapteeni Markus Kankaanperä ja Corey Elkins tiputtivat hanskat.

Valtonen ei purematta niellyt Valtosen syytöksiä.

– Jos niiden kaksimetrinen äijä (Finley) huutelee alkuverryttelyn aikana meidän pelaajille, niin minä pitäisin kyllä turpani kiinni. Onneksi Antti on niin pelaajauralla kuin valmentajauralla ollut aina oikeassa. Hän on aina saanut sanoa viimeisen sanan joka asiassa ja sama näköjään jatkuu. Näin se menee, ja annetaan se kunnia hänelle, Valtonen vastasi.

Tämän puheenvuoron jälkeen lehdistötilaisuudessa kysyttiin Valtoselta, että oliko hän osannut odottaa kuumaa peliä ennen ottelua.

– Heidän kaveri huuteli meidän pelaajille, en tiedä mikä siinä oli idea. Mutta Antiltahan voi kysyä, kun hän tietää kaikesta kaiken, Valtonen vastasi.

Video lehdistötilaisuudesta näkyy ylhäältä.