Tampa Bay Lightningin omistuksessa oikeuksien puolesta oleva venäläistähti Nikita Kucherov on löytänyt itsensä haastavasta paikasta.

Seura on hänen kanssaan ongelmissa, sillä Kucheroville pitäisi hieroa uusi jatkosopimus, eikä tilaa palkkakaton alla ole tarpeeksi.

Lightning on tällä hetkellä generalfanager-sivuston mukaan 5,86 miljoonan dollarin päässä palkkakatosta.

Sen pitäisi myös jättää sen alle hieman tilaa kauden aikana tehtävien liikuttelujen takia.

Kucherov taas on hakemassa TSN:n mukaan noin 5,6-7,5 miljoonan dollarin jatkoa.

Kova hinta on myös poistamassa todennäköisesti toisen mahdollisuuden, eli niin sanotun offer sheetin. Mikäli sellainen nähtäisiin Kucherovin kohdalla, tarkoittaisi se sitä, että toinen seura tarjoaisi hänelle sopimusta. Mikäli Kucherov tämän hyväksyisi, Lightningin pitäisi joko vastata siihen tai päästää hänet menemään.

Mikäli kyseisillä summilla Kucheroville tarjoaisi sopimusta, joutui toinen NHL-seura pulittamaan hyvin todennäköisesti ensimmäisen, toisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot hänestä.

– Sen lisäksi kovin monella seuralla ei ole tähän edes taloudellisesti mahdollisuuksia, TSN:n toimittaja Craig Button puhui realiteeteista.

Kucherov on noussut viime kausien aikana aivan Lightningin parhaiden pelaajien joukkoon. Hän oli myös Venäjän mukana vasta pelatussa World Cup -turnauksessa.