Alkusyksystä World Cup -turnauksessa mainiosti torjunut Jaroslav Halak nousi Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä todella isoksi nimeksi treidimarkkinoilla NHL:ssä.

Tapauksessa on varsin mielenkiintoisia käänteitä takana.

Pelaaja-agentti Allan Walsh tykitti Twitteriin lauantaina New York Islandersin kummallisesta tilanteesta suorin sanoin.

– On vaikea uskoa, että Islanders pitää mukanaan yhä kolmea maalivahtia toista vuotta putkeen. Isoin ongelma tässä on se, etteivät maalivahdit saa tarpeeksi harjoitteluaikaa pysyäkseen terävänä.

– Tästä esimerkki on se, miten Islandersin aloittavalla maalivahdilla oli vain yksi laadukas harjoitus viiden päivän sisällä ennen edellistä Penguins-peliä.

Tilanne menee mielenkiintoiseksi sen kautta, että Walsh edustaa niin Halakia kuin toista Islandersin maalivahtia J-F Berubea.

Ja piakkoin alkoi tapahtua.

– Walshin tekemän Twitter-tykityksen jälkeen, missä aiheena oli Islandersin kolmen maalivahdin mukana roikottaminen, Islandersin GM (Garth Snow) on tehnyt liigan sisällä selväksi sen, että Halak on tarjolla kaupattavaksi, Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman paljasti.

Friedmanin mukaan Islanders ei halua laittaa Berubea siirtolistalle ja tilanteessa päädyttiin lopulta siihen, että seura on valmis liikuttamaan Halakin muualle.

Islandersilla kolmantena maalivahtina toimii saksalaisveskari Thomas Greiss.

Ottajia Halakille voi hyvinkin olla, sillä esimerkiksi Los Angeles Kings ajautui alkukaudesta pahan tilanteen äärelle, kun sen ykkösvahti Jonathan Quick tippui sairastuvalle useamman kuukauden ajaksi.

Tällä kaudella Halak on torjunut Islandersin maalilla viidessä ottelussa, joissa torjuntaprosentti on ollut 90,1.

World Cupissa Halak torjui Euroopan joukkueen maalilla yhteensä kuudessa kamppailussa. Silloin hän pysäytti kiekkoja peräti 94,1-torjuntaprosentilla.