Kovan luokan ruotsalaispakin tilanne sen kuin mutkistuu NHL:ssä – ei sopimusta ja nyt treidihuhuissa

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Anaheim Ducks on tällä hetkellä vaikean tilanteen äärellä.

Sen pitäisi mahduttaa kovan luokan ruotsalaispakin Hampus Lindholmin jatkosopimus sen palkkakaton alle, mikä ei ole aivan helpoin tehtävä.

Ducksin osalta siirtohuhuja on riittänyt, mutta hyvin merkittäviä liikkeitä ei ole nähty. Se laittoi puolustajan Simon Despresin pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle, mutta tämäkään ei ole mikään lopullinen ratkaisu siinä, että Lindholm saataisiin mukaan..

Tilanne sen kuin mutkistuu myös senkin kannalta, että Lindholm on ollut sopimuksettomassa tilassa koko alkukauden ja hän on täten seurannut pelejä sivusta.

Ja totta kai, treidihuhut ovat myös lähteneet liikkeelle.

– Kysyin NHL-toimijalta, että mitä hän on kuullut Anaheimin treidiaikeista ja hän vastasi: ”he ovat tuoneet sen esille, että he vaihtavat Lindholmin nuoreen, kovan luokan puolustajaan”, muun muassa VICE Sportsille työskentelevä kiekkotoimittaja Jimmy Murphy kirjoitti Twitterissä.

Murphy puolusteli kovasti twiittiä, kun sitä vastaan hyökättiin useammasta suunnasta.

Lindholmin on huhuttu hakevan isompaa vuosipalkkaa kuin mitä Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen saa uudessa sopimuksessa. Ristolainen tienaa 5,4 miljoonaa dollaria, kun taas Lindholmilla on ollut haussa noin 5,7 miljoonaa dollaria.

22-vuotias Lindholm on ollut Ducksin avainpakkeja viime vuosien aikana. Muun muassa viime kaudella hän iski 80 runkosarjaottelussa 10 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä.