HIFK kaatui ensimmäisen erän huolimattomuuteen – ”Meidän pitää olla paljon tylympiä ja kovempia”

50-vuotisjuhliaan viettävä Helsingin Jäähalli oli lauantaina lähes täynnä, kun illan ottelua oli paikan päällä seuraamassa yli 7600 katsojaa.

HIFK pelasi ensimmäisen erän 50-vuotisen Jäähallin kunniaksi valkoisilla ”juhlapaidoilla”. Peli ei kuitenkaan tarjonnut helsinkiläisille aihetta juhlaan.

HIFK-Tappara-ottelun ensimmäinen erä oli kuitenkin täydellistä Tapparan juhlaa. Pelikellossa oli aikaa kulunut vasta 37 sekuntia, kun Tapparan Veli-Matti Savinainen pääsi yksin läpi ja veivasi kiekon taidokkaasti maaliin ohi HIFK-maalivahti Niklas Bäckströmin.

HIFK ei vaipunut unholaan, vaan pystyi tasoittamaan hyvin pelanneen ykkösketjun ansiosta. HIFK:n Corey Elkins kuljettaa kiekon hienosti maalille ja irtokiekon maaliin saa viimeisenä toimitettua Mika Partanen.

Tappara ei kuitenkaan jätä tähän. Ensimmäisessä erässä nähdään vielä kaksi Tappara-maalia, kun ensiksi Henrik Haapala löytää maalilla vapaana olevan Teemu Nurmen, joka iskee tamperelaiset 1-2-johtoon.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Tappara iskee jälleen. Veli-Matti Savinainen laukaisee ylivoimalla kiekon kohti HIFK-maalia ja lopulta Jani Lajunen lyö kiekon maaliviivalta verkkoon.

Toisessa erässä Tappara jatkaa siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin, kun Arttu Ilomäki iskee tamperelaisten illan viimeiseksi jääneen osuman. Erän lopulla HIFK pystyy kuitenkin vielä kaventamaan tilanteen, kun kotijoukkueen Micke-Max Åsten tuo helsinkiläiset kahden maalin päähän.

Enempää kumpikaan joukkueista ei pysty tekemään, vaan pisteet lähtevät Tampereelle.

HIFK:llä oli alussa todella paljon vaikeuksia, varsinkin hyökkäykseen lähdöissä ja syötöissä. Tappara pääsikin monesti kuittaamaan punapaitojen virheistä.

IFK:n Henri Tamminen on tietää itsekin, ettei tänään oikein mennyt alussa aivan nappiin.

– Oltiin vähän huolimattomia tietyissä asioissa ja vastustaja pääsi niistä rokottamaan. Parannettavaa löytyy, Tamminen kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Åstenin maalista alkanut takaa-ajo ei kuitenkaan riittänyt helsinkiläisille, vaikka toisessa erässä HIFK:n peli eteni jo parempaan suuntaan.

– Käytiin kimpassa läpi, että mitä meidän pitäisi tehdä ja mitä se vaatii. Heti alusta alkaen olisi pitänyt pelata sitä mitä piti ja varsinkin kotikaukalossa, eli meidän pitää olla paljon tylympiä ja kovempia. Me saatiinkin siten eri kamppailu tilanteissa voittoja, kun aloimme pelaamaan kovempaa ja liikkumaan paremmin. Sitä kautta myös saimme pitkiä hyökkäyksiä, joista syntyi tulosta.

HIFK jatkaa pelien osalta tiistaina, kun Champions Hockey League jatkuu ottelulla TPS:ää vastaan. Tappara taas kohtaa CHL:ssä tiistaina SaiPan.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!