Jääkiekon World Cupin finaalit alkavat tulevana yönä Kanadan ja Euroopan yhdistelmäjoukkueen välillä. Turnauksen voittoon vaaditaan kaksi otteluvoittoa.

– Kanada on todella vahva, eikä ole vielä löytänyt haastajaansa tässä turnauksessa. Se tulee hallitsemaan ottelutapahtumia, sanoo Viasatin jääkiekkoasiantuntija Ossi Väänänen.

Euroopan joukkue on jo voittanut USA:n, Tshekin ja Ruotsin. Väänänen toivoo, että nämä voitot olisivat tuoneet joukkueelle vaadittavaa itseluottamusta.

– Haluaisin nähdä Euroopan lähtevän pelaamaan eikä vain selviytymään. Toivon Euroopalta rohkeaa peliä. Heidänkin on pakko yrittää hyökätä ja pelata kiekon kanssa. Euroopan mahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Kanadalla on vahva, sitoutunut ja laaja materiaali, se vyöryttää neljällä kentällä ja pitää painetta yllä todella hyvin, hän valottaa.

Väänänen on tehnyt kovan työrupeaman yövalvomisineen kaikkineen. Nyt unettomia öitä on jäljellä kahdesta kolmeen, mutta vaikka yötöiksi menee, on hän tulevista öistä innoissaan.

– Ilman muuta kannattaa valvoa! Tämä on World Cupin finaali, ja panokset ovat äärimmäisen kovat. Tässä on klassinen Daavid vastaan Goljat -asetelma, mutta urheilussa ennakkoasetelmat eivät kerro mitään. Siksi ne ovat juuri ennakkoasetelmia, Väänänen päättää.

Viasatin suora finaalilähetys alkaa tulevana yönä kello 2.30.