© Kuva: Getty Images

NHL-pelaajien osallistuminen seuraaviin olympialaisiin valumassa pahasti epätodennäköiseksi

NHL-pelaajat ovat olleet mukana talviolympialaisissa vuoden 1998 kisoista lähtien.

Nyt kyseinen putki uhkaa katketa.

Mahdollisuus sille, että taalajäillä viilettävät pelaajat nähtäisiin runsain joukoin kisoissa, on valumassa pahasti epätodennäköiseksi.

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi World Cup -finaaleiden alkamisen yhteydessä, että tilanne NHL-pelaajien osallistumisen suhteen ei ole muuttunut mihinkään. 2018 Etelä-Koreassa järjestettävien kisojen osalta kehitystä ei ole tapahtunut, vaan neuvottelut ovat junnanneet paikoillaan.

Ongelma asiassa liittyy vähemmän yllättäen rahaan. NHL ja pelaajayhdistys NHLPA haluavat kansainvälisen olympiakomitean IOC:n maksavan turnaukseen liittyvät vakuutusmaksut. Aiemmin NHL ja NHLPA ovat ottaneet maksettavaksi ison potin näistä maksuista.

Sportsnetsin jutussa Daly väläytteli mahdollisuutta, että NHL-pelaajat palaisivat olympialaisiin mukaan vuonna 2022, jolloin olympiaturnaus pelataan Kiinan Bekingissä.

Osa NHL:ssä pelaavista pelaajista on kuitenkin ilmoittanut osallistuvansa seuraaviin olympialaisiin, oli sitten NHL:n kanta mikä tahansa. Esimerkiksi Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin on ilmoittanut pelaavansa Etelä-Koreassa.

Dalyn mukaan kyseiset tapaukset olisivat seurojen omia asioita siinä vaiheessa, mikäli diiliä tahojen välillä ei synny.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!