Helsingin IFK on valmistautumassa uuteen koitokseen. Otteluun, jota ei ole ennen nähty Helsingin Jäähallilla. Torstaina HIFK kohtaa ensimmäistä kertaa korkeimmalla sarjatasolla Mikkelin Jukurit.

Vahvasti kautensa aloittanut Jukurit on tällä hetkellä sijalla viisi, eikä sinänsä ihme: Moni pelaajista kohtaa ensimmäistä kertaa Mikkelin ylpeydenaiheen, ja kysymysmerkkien määrä on pelaajien keskuudessa suuri.

Tähän joukkoon lukeutuu myös HIFK:n Juhamatti Aaltonen, joka on pitkällä Liiga-urallaan nähnyt kaiken, mutta huominen Jukurit on vielä pienimuotoinen mysteeri.

– Heistä tiedän sen verran, että voittoja on tullut ja eilenkin taisivat voittaa oman pelinsä (Ässiä vastaan voitto). Muuten ei ole tietoa heidän suorituksistaan, mutta huomenna [torstaina] nähdään, että millainen joukkue on vastaan tulossa, Aaltonen kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Eilinen KalPa-ottelu jätti HIFK:lle paljon myös parantamisen varaa. Viime hetken ratkaisevat maalit toivat helsinkiläisille 2-1-voiton, mutta Aaltonen itsekin tiedostaa, että parannettavaa vielä löytyy. Varsinkin rangaistusaitiossa istuminen pitää jättää vähemmälle.

– Jäähyjä ollaan otettu koko kausi aivan liikaa ja niitä pitää ehdottomasti vähentää. Paikkoja pitää myös pystyä luomaan paremmin, että siten saamme vastustajan ottamaan enemmän jäähyjä ja sitä kautta ylivoimaa ja enemmän maaleja.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka