Helsingin IFK on parin viime vuoden aikana kiertänyt pääkaupunkiseudun kouluissa puhumassa yhteishengestä ja sen luomisesta.

Maanantaina joukkue starttasi jälleen uuden kierroksen, nyt Helsingin Latokartanon koulusta teemalla ”hyvä fiilis, hyvä päivä”.

– Pelaajia kiertää mukana kertomassa yhteishengestä, unelmien saavuttamisesta ja siitä, miten eri paikkakunnilta ja maista tulevat pelaajat otetaan joukkueessa vastaan. Lisäksi räppäri Signmark on kertomassa oman tarinansa, kertoo HIFK:n markkinointijohtaja Roland Carlsson SuomiKiekko-sivustolle.

Keskustelun lisäksi pelaajat, tällä kertaa Joonas Rask, Roope Hintz, Arttu Luttinen ja Teemu Eronen, ovat mukana rasteilla, joita 4.-6. luokan oppilaat kiertävät ryhmissä.

– Ideana on, että oppilaat käyvät rasteilla muiden kuin oman luokan ja samanikäisten kanssa. Näin he oppivat tuntemaan toisiaan ja tekemään kimpassa juttuja, samalla tavalla kuin jääkiekkojoukkueessakin tehdään, Carlsson kuvailee.