Huikeat 422 liigapeliä Jokerien paidassa urallaan pelannut Juha Lind seuraa yhä aktiivisesti entisen seuransa peliesityksiä KHL:ssä.

Viime aikoina Jokerien suoritukset eivät ole olleet parhaimmasta päästä. Seitsemällä vieraspelillä alkanut kausi lähti käyntiin neljällä voitolla, mutta kahdessa edellisessä kotipelissä tyytyminen on ollut tappioon.

42-vuotias Lind korostaa kotipelien tärkeyttä. Entisen NHL-kiekkoilijan mielestä kotisaldon pitäisi olla huomattavasti parempi.

– Tässä on muutama iso juttu: ensimmäiset seitsemän peliä vieraissa menivät ainakin tuloksellisesti hyvin, neljä voittoa. Immosen Waltterilla oli aina sellainen motto, että menee miten menee, mutta oma pubi on se, missä pitää tapahtua. Ihan sama miten vedetään jossain Äijänsuolla, se saa mennä ihan vihkoon, mutta himassa pitäisi tapahtua. Ensimmäinen kotipeli oli energinen, mutta Sibir-peli oli aikamoinen korpivaellus, Lind arvioi SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerien joukkueesta vaihtui täksi kaudeksi lähes puolet, kun moni pelaaja jätti seuran kesällä. Silläkin on ollut Lindin näkemyksen mukaan oma vaikutuksensa kuluvan kauden esityksiin.

– Mielenkiintoa riittää. Aikamoinen myllerrys ja muutos on tapahtunut Jokereissa.

– Aina kun tulee muutoksia, joukkueen sisäisen hierarkian muodostumisessa menee oma aikansa. Ulkomaalaispelaajilla on aina tietyt odotukset. Jos olet hyökkäävä pelaaja, tehopisteet ovat yksi asia mitä pitää katsoa. Jos tänne raahataan joku jätkä jostain ulkomailta, niin odotetaan, että jotain tapahtuu. Jokerien kohdalla oli jo viime kaudella hutilyöntejä, eikä ulkomaalaisosasto ole vielä vakuuttanut. Sieltä lähti (Brandon) Kozun ja maalivahti (Henrik) Karlsson, joka oli iso palikka. Ykköspakki Philip Larsenkin lähti.

Jokerien pelit jatkuvat tänään keskiviikkona Hartwall-areenalla Novokuznetskia vastaan. Viasatin lähetys ottelusta käynnistyy kello 18 studio-osuudella.