Tähän mennessä neljän ensimmäisenä NHL:ään tänä kesän varatun joukosta kolme on tehnyt jo sopimuksen uuden seuransa kanssa.

Se on tehnyt Jesse Puljujärvi, se on tehnyt Patrik Laine, kuten on tehnyt myös Pierre-Luc Dubois.

Kuka puuttuu?

No itse ykkösvaraus.

Toronto Maple Leafsin varaama Auston Matthews on yhä ilman NHL-diiliä.

Taustalla muhii jo hiljalleen suoranainen farssi, mistä kirjoittaa Toronto Starin toimittaja Kevin McGran.

– Minulle tämä tuntuu typerältä, NHL:ssä sisäpiirissä oleva lähde sanoi lehdelle.

– En tiedä mitä Lou (Lamoriello) tällä voittaa, kun hän ottaa ison riskin menemällä tähän suuntaan. Leafs ei ota vain riskiä tulevien keskustelujen osalta, vaan se on lähettämässä negatiivisen viestin ympäri liigaa pelaajille siitä, miten se kohtelee tähtiään, lähde jatkoi.

– Toivottavasti Lou ei pidätä nyt hengitystä, kilpailevan seuran päättäjä puolestaan sanoi nimettömänä.

– Minulla on paljon kunnioitusta Lou’ta kohtaan, mutta en vakuuttaisi taloa sillä, että he pystyvät pitämään tämän linjan.

Syy sille, miksi tulokassopimusta ei ole syntynyt, on McGranin mukaan pitkälti sopimuksessa mukana olevat bonukset. Niiden osalta Matthewsin leiri on hakemassa maksimia, minkä muun muassa Edmonton Oilers antoi Connor McDavidille, samoin kuin Buffalo Sabres antoi Jack Eichelille viime kesänä.

Maple Leafsin GM:nä toimiva Lamoriello on ollut jo aiemmin todella tiukkana saman asian kanssa. New Jersey Devilsissä toimiessaan ruotsalaispuolustajan Adam Larssonin kohdalla asia ehti nousta jo kohuksi, kun Lamoriello kieltäytyi neuvottelemasta suoritusbonuksista.

Matthews, 18, pelasi viime kauden Sveitsissä ZSC:n riveissä. Kauden aikana hän oli mukana myös USA:n alle 20-vuotiaiden ja USA:n MM-kisajoukkueessa.