Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby vei Stanley Cup -pokaalin hiljattain kotikaupunkiinsa Cole Harbouriin. Tapahtuma keräsi tuhansittain ihmisiä katsomaan pokaalia ja osallistumaan juhlallisuuksiin.

Crosby itse oli kaaoksen keskellä mm. NHL.comin haastateltavana. Pittsburghin joukkue ei ole hajoamassa kovinkaan pahasti kesän aikana, mitä Crosby pitää etuna.

– En tiedä, onko tilanne parempi kuin muilla, mutta se tuo hyvänolontunnetta. Tiedämme roolit ja sen, mistä joukkue koostuu. Ei ole paljoa aikaa, jossa pitää mukautua kaikkeen ja tietää, missä mennään. Sellaista se on aina joukkueen kanssa. Kaiken ei voi odottaa alkavan rullata päivästä yksi alkaen. Se vie aikaa. Tiedämme, missä kukakin pelaa ja ymmärrämme roolit. Se on jotain, jonka pitäisi autta meitä alusta alkaen, Crosby sanoi.

Crosby on jo pitänyt jo oman kesälomansa ja harjoitellut viime viikosta alkaen.

– Pidin kuukauden tauon. Pelasimme pitkään ja pudotuspelit vievät oman osansa monin tavoin. Tunsin oloni kuitenkin hyväksi play offien jälkeen. Otin aikaa itselleni, mutta mentaalisesti aina tietää olevansa valmis (aloittamaan treenit), ja minä olen valmis, hän sanoi.