Pelicansin maalivahti Janne Juvonen kävi viime keväänä AHL-seura Milwaukee Admiralsin vahvuudessa. Parin viikon aika Pohjois-Amerikassa avasi silmiä uuden mantereen vaatimusten suhteen, vaikka Juvonen ei AHL:n pudotuspeleissä pelannutkaan.

– Jos sinne joku päivä lähtee, niin nyt se on paljon helpompaa, kun tietää systeemit. Sen huomasi heti, miten nopeaa peli siellä on. Sun pitää olla maalilla paljon nopeampi kuin esimerkiksi Liigassa. Ei voi yhtään jäädä katselemaan, minne kiekot menevät, vaan koko ajan pitää olla valmiina, vaikka kiekko olisikin kulmassa, sanoo Juvonen Pelicansin kotisivuilla.

Viime kausi meni Juvoselta pahasti pieleen pahan polvivamman takia. Loukkaantuminen iski jo kauden toisessa liigapelissä.

– Se oli oikeastaan ensimmäinen isompi loukkaantuminen urallani. Alussa se rassasi henkisesti, kun ei ollut oikein tietoa vamman laadusta.

– Jalka saatiin onneksi kuntoutettua 12 viikossa. Polvi oli sen jälkeen suhteellisen hyvä, vaikka pientä kipua tuntuikin. Pelituntumahan oli huono, mutta mielestäni pääsin hyvin takaisin mukaan ja pystyin auttamaan joukkuetta, Juvonen sanoo.

Juvoselta odotetaan Lahdessa paljon, sillä hän on lähtökohtaisesti Pelicansin ykkösvahti.

– Odotukseni itseäni kohtaan ovat tietysti kovat. Pari vuotta sitten sain jo paljon pelejä, viime vuonna 30 ja nyt olisi sitten taas tarkoitus pelata enemmän. Vähän pitäisi pystyä pelaamaan korkeammalla tasolla joka ilta kuin aikaisemmin. Sitä varten on taas treenattu kesä, Juvonen sanoo.