Nouseeko kesällä varattu ruotsalaishyökkääjä saman tien NHL:ään? – ”Näen skenaariona”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin GM Tim Murray ei peittele tyytyväisyyttä kesän ykkösvarauksensa osalta.

Sabres nappasi vuorolla kahdeksan itselleen ruotsalaishyökkääjän Alexander Nylanderin, jonka ensi kauden suunnitelmat ovat nousseet tapetille.

Murrayllä on näihin kovia näkemyksiä tarjolla.

– Jos kysyt minulta, ”voisinko nähdä hänen palaavan juniorisarjaan (OHL:ään)”, ehkä se on yksi vaihtoehto. Jos kysyt minulta, että ”voisinko nähdä hänen pelaavan Jack Eichelin ja Sam Reinhartin vierellä?” Näen sen skenaariona, Murray kävi läpi Buffalo Newsin mukaan.

– Hänellä on vain niin paljon taitoa ja potentiaalia. Hän tulee olemaan erittäin hyvä NHL-pelaaja. Se on vain ajan kysymys.

18-vuotias Nylander pelasi viime kaudella Kanadan juniorisarjoihin kuuluvassa OHL:ssä Mississauga Steelheadsin riveissä. 57 runkosarjaottelussa hän iski tehot 28+47=75.

Nylander oli myös Ruotsin kantavia voimia nuorten MM-kisoissa, missä 7 otteluun hänelle merkattiin 9 (4+5) tehopistettä.

Alexander Nylanderin isoveli William Nylander pelaa Toronto Maple Leafsin organisaatiossa. Veljesten isä on puolestaan pitkän NHL-uran pelannut ja myös Suomessa useampaan otteeseen vieraillut Michael Nylander.