Philadelphia Flyers on tehnyt NHL-sopimuksen lupaavan hyökkääjän Pascal Labergen kanssa.

Laberge, 18, allekirjoitti normaalin kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen Flyersin kanssa.

Kanadalaissentterin tarinassa on kuitenkin ikäviä vastoinkäymisiä mukana. Laberge kirjoitti asiasta Players’ Tribuneen aiemmin.

Labergen äitipuoli hävisi nopeasti taistelunsa syöpää vastaan. Samassa yhteydessä hänen isällään todettiin eturauhasyöpä ja hänen äitinsä kamppaili skleroosin eli sidekudossairauden kanssa.

– Viime kesänä, sen jälkeen, kun tiesimme äitipuoleni syövästä, minun harjoitusleirini oli kamala. Vielä kauden alussa tunsin, etten ole oma itseni. Yritin aina parhaani, totta kai, mutta se oli vaikeaa.

– Yhtenä päivänä seurajoukkueeni Victoriavillen valmentaja Bruce Richardson kutsui minut hänen toimistoonsa ja hän sanoi: ”jääkiekko on maailman paras laji ja kun olet kaukalossa, sinun pitäisi ajatella vain jääkiekkoa. Kun tulet ulos kaukalosta, voit ajatella kaikkea muuta. Mutta kun suoritat vahvasti jäällä, se auttaa perhettäsi voimaan paremmin ja tekee heidät iloiseksi”.

– Otin sen vahvasti sydämeeni ja aloin pelata jällleen jääkiekkoa sillä tavalla, miten tiedän osaavani pelata. Keskityin olemaan hyvä johtaja joukkueelleni ja tekemään kaikkeni sen eteen, että perheeni olisi ylpeä minusta.

Lopulta 56 ottelussa QMJHL-liigassa Laberge nakutti tehot 23+45=68 ja hän oli myös Kanadan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana keväällä MM-kisoissa.

– Tuo oli vaikea vuosi minulle, mutta tein mitä pystyin. Pelasin hyvää kiekkoa. Pystyin saamaan pääni puhtaaksi sen osalta, että tiesin vanhempieni olevan kunnossa. Kaikki tulee olemaan hyvin, Laberge sanoi.

– Olen ylpeä, että olen nyt Flyer.