Edmonton Oilersin venäläishyökkääjä Nail Jakupovilla on edessään varsin kehnot ajat. Vuoden 2012 ykkösvarausta on pidetty jo pitkään erittäin todennäköisenä kauppatavarana tänä kesänä, mutta miehen arvo on kovassa laskusuunnassa.

Varaustilaisuuden aikaan Jakupovin myynti oli hyvin todennäköinen, mutta kauppoja ei syntynyt mihinkään seuraan.

Edmonton Journal -lehti kirjoitti jo kesäkuussa siitä, miten Jakupovin arvo on laskenut viime aikoina varsin paljon.

– Ehdotus oli jo siirtorajalla, että hänet vaihdettaisiin New Jerseyn seiskapakkiin Eric Gelinasiin. Hänet (Gelinas) kaupattiin lopulta Coloradoon kolmoskierroksen varausta vastaan. Eikö hän (Jakupov) ole enemmän arvoinen, lehti kysyi.

– Kysymys kuuluu, miksi hän on niin vähän arvoinen, lehti kirjoitti jälleen aivan hiljattain.

Jakupov on pelannut urallaan 252 NHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 50+61.

Hän on kärsinyt siitä, että seura on poukkoillut ilman suuntaa ja hänen Oilers-aikaansakin mahtuu useita päävalmentajia. Näin Jakupov ei ole saanut vakaata tilannetta itselleen.

Toiseksi syyksi hänen kohdallaan mainitaan kesän 2017 laajennusdraft. Kaikki seurat saavat suojata vain tietyn osan pelaajistaan, ja seurat eivät halua riskeerata sillä, että joutuisivat luopumaan Jakupovista ilmaiseksi jo vuoden jälkeen.

Muut seurat ovat myös tarkkailleet Jakupovin tilaa varsin tiukasti ja huomanneet, että Oilersilla ei ole paikkaa Jakupoville.