Ehkäpä kaikkien aikojen legendaarisin jääkiekkoilija Wayne Gretzky antaa kovia hehkutuksia siitä, miten Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby pelaa tällä hetkellä.

Crosby, joka on ollut jo pitkään NHL:n isoin tähti, on johtanut Pittsburgh Penguinsia jo lähelle Stanley Cupin voittoa tällä kaudella. Penguins nimittäin johtaa finaaleita San Jose Sharksia vastaan voitoin 3-1.

Penguinsilla onkin mahdollisuus varmistaa Stanley Cupin voitto itselleen Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä, mikäli se voittaa viidennen kohtaamisen kotiottelussaan.

Finaaleissa Crosby on jatkanut mainioita otteita, jotka eivät suinkaan ole Gretzkyn mukaan olleet kovin lyhytaikaisia isossa kuvassa.

Patrick Kanella oli todellinen spesiaalivuosi ja hän ansaitsee kaiken hehkutuksen siitä, mitä hän teki tällä kaudella, mutta tunnen samalla niin, että (runkosarjan) viimeisten 40 pelin osalta Crosby oli NHL:n paras pelaaja. Hän nosti pelillisen tasonsa aivan uudelle pykälälle, Gretzky hehkutti Sportsnetsin mukaan.

Ytimekäs kommentti Gretzkyltä irtosikin Crosbystä ja hänen tuoreista otteistaan.

– Hän on ollut mielestäni aivan loistava.

Crosby on iskenyt 22 pudotuspeliottelussa tehot 6+11=17. Isoja kehuja on irronnut muun muassa siitä, miten Crosbyn johtama ketju on muun muassa pystynyt pysäyttämään vastustajan kärkiketjuja ja parhaita pelaajia.