Ruotsin kiekkoliigalla suuri etu kotimaiseen Liigaan nähden – poiki jättisponsorin!

Ruotsin kiekkoliiga SHL on naarannut tukijakseen todellisen jättikalan, kun kansainvälinen peliyhtiö NordicBet julkistettiin liigan uudeksi pääsponsoriksi ja viralliseksi vedonlyönnin yhteistyökumppaniksi. Tiettävästi NordicBet tarjosi sponsorirahaa huomattavasti enemmän kuin Ruotsin valtiollinen peliyhtiö Svenska Spel.

Suomessa kotoinen Liiga on tässä suhteessa selvästi länsinaapuria heikommassa asemassa, sillä nykyinen arpajaislaki ei mahdollista oman vedonlyöntikumppanin kilpailuttamista ja siten sponsorirahan maksimointia. KHL-seura Jokeritkin sai Poliisihallituksen kimppuunsa solmittuaan pari kautta sitten diilin nyt SHL:n kassaa ruhtinaallisesti kartuttavan NordicBetin kanssa, joka on ollut vuodesta 2014 alkaen myös kiekkoliiga CHL:n vedonlyöntikumppani.

– Kiinnostus jääkiekkoa kohtaan on valtava asiakkaidemme keskuudessa ja SHL –yhteistyön avulla pyrimme kehittämään jääkiekkotuotetta ja –tarjontaa entisestään, sekä tuomaan NordicBet –brändiä tunnetuksi miljoonien eurooppalaisten jääkiekkofanien keskuudessa. Koska olemme yksi Pohjoismaiden johtavista vedonlyöntiyhtiöistä, haluamme osoittaa tukemme alueen jääkiekolle, NordicBetin COO Jesper Svensson kertoo yhtiön tiedotteessa.

– Yhteistyössä on potentiaalisesti valtavia hyötyjä ja etuja kummallekin osapuolelle, pelifirman pomo painottaa.

”Tavoite saada sarjan vetovoimaa kasvatettua”

Kansainvälisen pääkumppanin kanssa SHL näkee mahdollisuuksia kehittää ja laajentaa sarjan tavoittavuutta Ruotsissa, Pohjoismaissa ja yleisesti jääkiekkomarkkinoilla.

– Olemme etsineet vedonlyöntiin erikoistunutta yhteistyökumppania, jolla on laajempi näkemys ja tavoite työskennellä kanssamme, jotta saamme sarjan vetovoimaa ja tavoittavuutta kasvatettua. Tässä yhteistyökumppanuudessa on kyse muustakin kuin rahasta, liigan toimitusjohtaja Jörgen Lindgren sanoo.

Ruotsin liigan joukkueet ovat julkistaneet 7.6.2016 mennessä sopimukset yhteensä 16:n suomalaisen pelaajan kanssa. Sarjassa pelaavat muun muassa: Ville Leino, Ilari Filppula, Ilari Melart, Kristian Näkyvä, Siim Liivik, Olli Palola ja Tuomas Kiiskinen, sekä suomalaisille tutut Tomas Zaborsky, Daine Todd, Cory Murphy ja Craig Schira.