NHL-GM hankki sakot seuralle möläytyksillä: ”Käsittelee fiksummin”

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Vancouver Canucksille on määrätty sakkoja taalajäillä.

Canucksille täräytettiin 50 000 dollarin sakko seuran GM:n Jim Benningin möläytyksistä.

Benning oli mennyt kommentoimaan median eteen kahdesta tähtipelaajasta, jotka ovat sopimuksen alla muissa seuroissa.

Kommenttien kohteena oli Montreal Canadiensin P.K. Subban ja kovaa vauhtia vapaaksi agentiksi menevä Tampa Bay Lightningia edustava Steven Stamkos.

– Jos hankkisimme hänet, hinta olisi erittäin korkea. Olemme tehneet huolillisesti ja asianmukaisesti kyselyjä, kuten teemme monien pelaajien kanssa, jotka ovat liikkeellä markkinoilla. Mutta on hyvin kaukaista saada treidiä kasaan, Benning oli sanonut vahvasti Subbaniin liittyen.

NHL:n säännöissä kielletään toisissa seuroissa sopimuksen alla olevista pelaajista kommentoiminen, varsinkin kauppamielessä.

– En ollut iloinen enkä ole edelleenkään iloinen. Liigan pitää katsoa tuo läpi. Hän ylitti rajan. Tuollaista ei voi sattua, Canadiensin GM Marc Bergevin mouhosi tapahtuneesta.

– Benning rikkoi NHL:n sääntöjä antamalla sopimattomia julkisia kommentteja puhumalla toisen seuran mahdollisesti kiinnostusta herättävistä pelaajista, jotka ovat sopimuksen alla muihin seuroihin, NHL:n varakomissaari Bill Daly aloitti.

– Olen puhunut Jimin kanssa ja hän hyväksyi seurauksen vakuuttaen, ettei halunnut aiheuttaa harmia kommenteillaan. Hän käsitteleee fiksummin tuollaiset tilanteet jatkossa, Daly jatkoi.

Benning julkaisi anteeksipyynnön myös tiedotteena Canucksin sosiaalisen median kanavissa.

– Viime viikolla yritin olla vilpitön niin fanejamme kuin mediaa kohtaan kertomalla siitä, että yritämme vahvistaa joukkuettamme, mutta sanoin liian paljon toisen tiimien pelaajista. Olen puhunut NHL:n tahojen kanssa sekä GM:en kanssa ja pyytänyt anteeksi. Hyväksyn liigan säännöt.