Venäjän kiekkopomo ei myönnä Suomen paremmuutta: ”Siitä tuskin kukaan on eri mieltä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak ei myönnä Suomen paremmuutta, vaikka Leijonat pieksi Punakoneen 3-1 MM-välierissä.

Tretjakin mukaan Venäjällä kävi huono tuuri Suomea vastaan.

– Suomalaiset ovat hyviä, heillä on hyvät juniori- ja nuorisomaajoukkueet, mutta ei se kaikkea kerro. Esimerkiksi Kanada, jolla on eniten jäähalleja, ei päässyt mitaleille junioreissa eikä nuorissa tänä vuonna, Tretjak laukoi venäläistoimittajille.

– Ei se tarkoita, että Kanadassa olisi kaikki huonosti. Meidän maajoukkue on parempi kuin Suomen maajoukkue – siitä tuskin kukaan on eri mieltä. Meidän on vain hyödynnettävä maalipaikkamme. Meillä ei käynyt tuuri, meidän olisi täytynyt tehdä maaleja.