Leijonien alakerta ei vakuuttanut – ”Yksi oli kuitenkin ylitse muiden”

Vaikka Leijonat päihitti perjantaina avausottelussaan Valko-Venäjän maalein 6-2, on Suomen pelissä vielä paljon parannettavaa.

Siinä missä Leijonien hyökkäyspeli on jo hyvällä mallilla, aiheuttaa puolustuspeli pientä pohdintaa ja kritiikkiä. On nähtävä tuloksen taakse ja katsottava miltä peli näytti niinkin keskinkertaista vastustajaa kuin valkovenäläisiä vastaan.

Totuus on kuitenkin se, ettei Leijonien alakerta vakuuttanut avauspelissä. Alussa toki Suomen pakit hermoilivat, mutta kellaripelaajien pehmeys, kamppailuvoima ja toisaalta kiekollisuus asettaa jatkon kannalta useita kysymysmerkkejä.

Onneksi Leijonilla on sentään laittaa jäälle hyvä maalivahti, joka pystyy osittain – mutta vain osittain – paikkaamaan puolustusvajetta. Katso ylhäällä olevasta kuvagalleriastamme maalivahti Mikko Koskisen sekä koko Suomen pakiston arvosanat asteikolla 4-10 ja arvostelut Valko-Venäjä-pelistä.

SuomiKiekko-toimitus