PIETARI. Leijonien sentteri Tomi Sallinen nousi perjantaina seurajoukkueasioiden osalta otsikoihin, kun hänen ja Djurgårdenin tiet erkanevat.

Sallinen kertoi taustaa tälle Pietarissa Leijonien jääharjoitusten jälkeen.

– En ole jatkamassa siellä ensi kaudella. Katsotaan nyt sitten kisojen jälkeen. Silloin olen sopinut, että teen päätöksen minne menen. Mutta se on varmaa, että siellä en jatka, Sallinen vahvisti ja jatkoi:

– Mulla oli optio sieltä siirtyä ulkomaille. Aikaisemmin vähän jatkettiin sopimusta ja siinä oli optiota jatkosta. Nyt sovittiin, ettei käytetä sitä.

Mistä päin tarjouksia on tullut?

– Noo.. kyllä niitä on idästä tullut. Sen verran voin paljastaa, Sallinen hymähtää.

– Katsotaan minne mennään, mutta kyllä siellä on muutama jengi kiinnostunut.

Sallinen on pelannut SHL:ssä kaksi varsin tehokasta kautta. Ensin Leksandsissa 54 otteluun hän iski tehot 19+17=36. Tällä kaudella puolestaan 46 ottelussa Sallinen nakutti tehot 8+24=32.

Kisoissa Sallinen itse joutuu nyt tekemään tilaa nelosketjun keskellä, kun perjantaina kisapassiinsa leiman saanut Jani Lajunen hyppää Sallisen paikalle.

– Siinä tulee nyt vähän uutta verta mukaan. Mutta yritän pitää itseni kunnossa ja uskon, että sieltä se paikka vielä aukeaa. En mä ole mitenkään moksis tästä tilanteesta, Sallinen vakuutteli.

– Kyllä mä olen hoitanut oman roolini ja ihan positiivista palautetta on tullut.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen