Barkov ei lähde neuvomaan Lainetta Kanadasta – ”Se on itse seurannut paljon NHL:ää”

© Kuva: Getty Images

PIETARI. Leijonilla alkulohko päättyy tiistaina melkoiseen herkkupalaan, kun vastassa on Kanada.

Molemmat ovat edenneet alkulohkossa voitosta voittoon ja panos onkin kamppailussa varsin yksinkertainen (Kanadalla vielä oma ottelu kesken, johtaa 4-0 Ranskaa kolmannessa erässä).

Voittaja on lohkoykkönen, häviäjä lohkokakkonen.

Ylipäätänsä haaste on erittäin kova Leijonille, sillä Kanadalla on jalkeilla jälleen hyvin vahva nippu.

– Heillä on todella hyviä pelaajia. Varsinkin hyökkäys niillä on kova. NHL:n parhaimpia pelaajia, jotka pystyvät tekemään tulosta. Se on myös nähty näissä kisoissa, he ovat tehneet paljon maaleja. Tosi vaarallinen joukkue, Leijonien tähtiin kuuluva Aleksander Barkov mietti maanantaina.

Barkov tietää hyvin NHL:ssä pelatessaan sen, millaisia pelaajia Kanadalta vastaan tulee. Barkovilta kysyttiin, että tarvitseeko tai onko hän antanut taustatietoja Patrik Laineelle heistä.

– Eiköhän se tiedä. Se on itse seurannut aika paljon NHL:ää. Mitä olen kuullut, niin on katsonut aika paljon koosteita aina aamuisin, niin eiköhän se jokaisen pelaajan sieltä tiedä. Varmasti tänään illalla ja huomenna aamulla tulee tietoa valmennukselta, että miten pelataan, Barkov sanoi jatkaen:

– Kyllä me tiedetään, että miten pelata. Meillä on oma systeemi ja mun mielestä sen pitäisi toimia aika hyvin.

Oma juttu silti korostuu, vaikka haaste on erittäin kova.

– Puolustetaan joukkueena ja pidetään se viisikko tiiviinä. Ei lähdetä yhdellä äijällä sooloilemaan. Maalivahtiosasto on varmasti kunnossa, sillä se on osoitettu tässä turnauksessa, että meillä on hyvä maalivahtikaksikko. Ei ole väliä kumpi pelaa.

Alkulohkossa Leijonat on joutunut koville lähinnä USA:ta vastaan. Silloinkin se pystyi selvittämään pienet vastoinkäymiset ja eteni myös siinä ottelussa voittoon.

Kanada on kuitenkin vielä astetta kovempi joukkue.

– On se aika iso mittari. Kanada on tosi hyvä jengi ja varmasti yksi mestarisuosikeista. Uskon, että tulee tasainen peli. Jos ollaan valmiina heti pelin alusta alkaen, niin uskon, että meillä on tosi hyvät mahdollisuudet voittaa, Barkov sanoo luottavaisena.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Kanada – Suomi, tiistai 17.5. klo 20.15
1,70 – 4,55 – 3,80