HIFK:n ja JYPin eteen ja takas -pomppimissarja sen kuin jatkuu – ”Vähän erikoista”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HELSINKI. HIFK:n ja JYPin sarjassa trendi on ollut sama.

Toinen voittaa ensin kotona, toinen toistaa kyseisen tempun perässä.

Eikä siihen tullut muutosta myöskään perjantaina, kun HIFK vei viidennen kohtaamisen nimiinsä lukemin 5-3.

JYPin osalta peli meni jo todella vaikeaksi alussa, kun HIFK karkasi kolmen maalin karkumatkalle.

– Virheistä rokotettiin, muutama sellainen ja siitä tuli maalit. Tasakentällisin ja ylivoimin. Virheiden kautta niitä tuli ja ainakin kolme sellaista muistan. Vastustaja teki niistä sitten ja olivathan ne isoja maaleja. Ei vain passaisi tulla tuommoisia, se on ihan selvä, JYPin kultakypärä Jani Tuppurainen harmitteli SuomiKiekko-sivustolle.

– Kyllä noista virheistä on puhuttu, mutta en tiedä mistä ne tulevat. On toki niin laadukas joukkue vastassa, että kyllähän he laittavat tuommoisista paikoista maalit. Ihan hyvin taisteltiin loppuun asti kuitenkin, siihen olen tyytyväinen.

Samalla vieressä JYPin luotsi Marko Virtanen antoi kovaa palautetta ottelun tuomareista, mistä aivan hirveästi Tuppurainen ei lähtenyt kommentoimaan.

– No siinä se kuuluu vieressä. Onhan se hankalaa niidenkin virheiden kautta.

Sarjassa onkin ollut hieman edes-takas -liikennettä. Ja isoja eroja varsinkin tuloksellisesti.

– Se on ollut tämmöistä. Vähän erikoista, Tuppurainen mietti.

JYPille hieman positiivista antia toi kuitenkin se, että se sai hieman kiekollista peliään rullaamaan loppua kohden.

– Totta kai se on sitten helpompaa, kun saadaan vähän kiekkoa lavasta lapaan. Ihan jo maalintekoa ajatellen ja tekee taas itseluottamukselle hyvää, kun tulee sitten vähän onnistumisia.

JYPille voittoja ei ole hirveästi tippunut Helsingistä oikein missään vaiheessa. Helsinki-peikkoa ei kuitenkaan ole olemassa.

– Ei ei. Ollaan aloitettu pari peliä ihan hyvin täällä ja tänään taas sitten ei aloitettu niin hyvin kuin kaksi edellistä. Meni vähän eri päin nyt mitä viimeksi Jyväskylässä. Mutta ei se mitään.

– Sarja on 3-2 nyt ja hommat jatkuvat taas maanantaina.

Silloin JYP on pakkovoiton edessä, sillä muuten HIFK etenee finaaleihin.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS